Fekete macskákat és kutyákat fogadtak örökbe az első eMAG Black Cat Day eseményen

Nem babona! – Az idei sikeres eMAG Black Friday akciót követő szombaton az eMAG és a NOÉ Állatotthon megszervezte a fekete állatok örökbefogadó napját, az első eMAG Black Cat Day-t. Az esemény előtt a Facebookon elindított adománygyűjtő kampány is rendkívül népszerű volt, így a közösségi oldal felhasználóinak segítségével az eMAG 500.000 forintot adományozott az állatotthonnak.

Az eMAG Black Cat Day eseménnyel a szervezők célja volt felhívni a figyelmet a fekete állatokra, amelyek az előítéletek és babonák miatt világosabb színű társaikhoz képest nehezebben találnak otthonra. November 26-án fekete kutyákat és macskák egyaránt örökbe adtak az akciónak köszönhetően, az örökbefogadókat pedig a NOÉ Állatotthon szakértői a helyes állattartással kapcsolatos tanácsokkal is ellátták.

Az eMAG Black Cat Day-t megelőzően az online áruház az eMAG Magyarország Facebook oldalon figyelemfelhívó adománygyűjtő kampányt is indított az állatotthon javára, amely során a Facebook felhasználók a Dante nevű kölyökmacska fotójának megosztásával és/vagy lájkolásával segíthettek. Ennek eredményeként, a célként kitűzött 5000 lájk és/vagy megosztás közel egy nap alatt összegyűlt, egy hét alatt pedig megduplázódott, ezért az eMAG 500 ezer forintot adományozott a NOÉ Állatotthonnak.

Az adományt az eMAG nevében Sára-Lukács Csilla, PR és kommunikációs menedzser adta át, aki elmondta: „Az eMAG Black Friday logójának fő motívuma, a fekete macska adta az ötletet, hogy az év legnagyobb kereskedelmi akciójával összekössük a NOÉ Állatotthonban élő fekete állatok megsegítésére irányuló kampányt. Ahogy a Black Friday napján vásárolt termékek otthonra találnak, szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy segítsenek az állatmenhelyen élő állatoknak is otthont találni, főként a fekete állatoknak, hiszen őket kevesebben fogadják örökbe a tévhitek miatt.

Az eMAG adománya lehetővé teszi, hogy egy új, fűtött épületben helyet biztosítsunk az idős és beteg állatoknak, különösen a kutyáknak. Ez nagy segítség a hideg időszakban, hiszen a NOÉ Állatotthonnak télen is 1200 állatról kell gondoskodnia” – tette hozzá Schneider Kinga, a NOÉ Állatotthon Alapítvány szóvivője

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...