Saját KB bal
Saját KB jobb

Bengáli tigriskölyköket fogadott örökbe a kutya

Röviddel születésük után anyjuk megtagadta a bengáli tigris ikerpárt egy németországi állatkertben. A most egy hónapos Peach-et és Pearl-t az egyik dolgozó és kutyája nevelik közös erővel – nappalijukban.

Az elsőszülött kölyök nagyon rossz állapotban volt, mikor megszületett: elkékült és teste hideg volt. A gondozók saját maguk melegítették az újszülött tigriseket, és rohantak, hogy azonnal megetessék őket.
Jeannette Wurm kutyája, Leon – fiú mivolta ellenére gyorsan magáévá tette a pótmama szerepét, ő egy személyben az oktató és a szórakoztató személyzet a kistigrisek életében.

Folyamatosan a közelében próbálnak lenni. Leon elvállalta, hogy megtanítja őket mindenre, szerintem még egy kis időt biztosan együtt töltenek majd, hogy megtanítsa nekik azt is, meddig mehetnek el” – mondja Jeannette.

Leon és gazdája egyébként már korábban is neveltek együtt tigris és oroszlán kölyköket. Ahogy Jeannette fogalmaz: bár sokan irigylik ezért, meg kell érteni, hogy ők nem kiskedvencek, hanem ragadozó állatok. Gyorsan nőnek, később nem várt reakcióik lehetnek, és sem ember, sem kutya nem fog bírni az agresszivitásukkal vagy az erejükkel. Nemsokára olyan helyre kell kerülniük, ahol már nem jelentenek senkire veszélyt, és normális, ragadozóhoz méltó életet élhetnek.

Jeannette szerint később rácson keresztül is fent lehet tartani a szoros kapcsolatot anélkül, hogy veszélyeztetnék őket a kifejlett tigrisek. (Az már azonban erősen vitatható, hogy az állatkert lenne az a hely, ahol ragadozóhoz vagy bármilyen állathoz méltó életet élhetnek majd…)

 

És még sorolhatnánk a különböző állatok közti köteléket. Itt van még néhány:

Szokatlan barátság – egy póni és egy golden retriever

Kutya és mókus hihetetlen barátsága

Meglepő barátság szövődött egy kutya és egy róka között

Egy kutya és egy elefánt különleges barátsága

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Eagle News
CCTV News

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...