Kutyafuttatóban fotózkodtak 100 kutyával a Városligetért

November 27-én közel 100 kutya és gazdája gyűlt össze a Városligeti Napozóréten. A közös fotózással azt szerették volna megmutatni: milyen lesz a városligeti kutyások élete, ha a tervek alapján futtatókba tömörítve mindössze 400 négyzetméterük lesz „szabadon” rohangálni. 

Számos kezdeményezés indult a Városligeti korlátozások ellen. Az egyik ilyen a Szabadon kutyázásért közösségi csoport, ahol minden kutyást és nem kutyást szeretettel látnak tagjaik között. Ez azonban nem volt elég: több százan jelezték, hogy szükség lenne egy hivatalos szervezetre is, aki a tárgyalásokon képviselheti a városi kutyák és gazdáik érdekeit. Ezért nemrég hivatalosan is megalakult a ZöldEb kutyás érdekvédelmi egyesület, aki már tárgyalásokat is kezdett a Városliget kutyás sorsát illetően – ezekről hamarosan részletesebben is beszámolunk.

Addig is lemérték, bekerítették és megtöltötték: megmutatva ezzel, mennyire szűk helye lenne a Városligetben eddig szabadon sétáló kutyáknak kimozogni a nap fáradalmait.

A Városliget rendszeresen ad otthont kutyás rendezvényeknek, majálisoknak, kutyás sport eseményeknek. Még azt sem tudni, ezekkel mi lesz.

 

Korábbi híreink a témában:

Kiszorítják a kutyásokat a Városligetből?

Mi lesz veled Városliget?

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Kovács Lajos
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...