Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismerjétek meg a legkeményebb lavinamentő kutyákat

A Telluride Avalanche Dogs egy non-profit szervezet, ahol jelenleg 5 kutya segíti az emberek munkáját a colorado-i hegyek közt. Sokszor előbb találják meg a hó alá szorult áldozatokat, mint vezetőik. És az életük mégis egy végeláthatatlan játék. Ettől olyan boldogok. 

Mona, Lady Bee, Sadie, Wiley, Stella. Ők öten jelenleg a csapat. A nyár is rendben van a számukra, de a téli hónapokban minden nap munkába jönni – ez az igazán különleges. Érzik: ez az ő hivatásuk.

Négy mentőállomásunk van, és öt kutyánk, igyekszünk mindegyik ponton biztosítani a képzett négylábút. Munka közben pulzusuk percenként akár 200 fölé is emelkedhet, és annyira izgatottak a feladatoktól, hogy néha már zavarba ejtő hangokat adnak ki.

Ők tökéletes élőlények. Azt az egyet sajnálom, hogy az életük nem végtelen. Viszont életük végéig boldogok” – meséli Gary Richard, a Telluride Lavina Mentőkutya Program vezetője.

A kutyáknak játék a mentési folyamat: napi gyakorlással szerzik meg a kellő rutint. A kedvenc játékukat kell megkeresniük a hó alatt, ehhez később társul az ember jelenléte, amit majd összekötnek a játékkal.

Amellett, hogy támogatásokból tartják fent a programot, rendszeresen járnak gyerekek közé a kutyákkal, hogy minél jobban megismertessék őket velük, munkájukkal és a lavinák veszélyeivel.

És a legutolsó képen Bajuko szerepel, a „kutyák királya”, ahogy a hegyen hívták. 2015 telén hunyt el, róla később mesélünk.

Minden tiszteletünk a csapaté!

 

 

Ezeket is ajánljuk a tél idejére:

A legjobb téli mozgásfajták, amiket kutyáddal űzhetsz

Légy felelősEBb télen is

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Telluride Avalanche Dogs

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...