Egy fogatlan kutya lett a terápiás eb a fogorvosnál

Karma egy idős kutyákat mentő szervezethez került. Fogai olyan rossz állapotban voltak, hogy a foghúzás mellett döntöttek. Debra az Alzheimer kóros édasanyja mellé szánta Karmát, de végül a rendelőjükben kötött ki, és azóta a világ legjobb fogorvosi asszisztense: ő oldja a stresszt a fogorvostól rettegő betegekben. 

Édesanyám 82 éves, Alzheimer-kórral küzd, úgy gondoltam, Karma tökéletes társa lehetne, hiszen már ő sem igényel annyi mozgást és energiát. Úgy gondoltuk, tökéletes párost alkotnának, de pár nap alatt be kellett látnunk: anyukám nem áll készen arra, hogy elláson egy kutyát” – meséli Debra, aki végül férjével úgy döntött, természetesen magukhoz veszik Karmát.

Karma nyelve a foghiánynak köszönhetően mindig kilóg kicsi szájából, amivel családját és mindenkit azonnal levesz a lábáról.

Karma a legédesebb, legszeretetre méltóbb kutya, akit valaha láttam. Imádja az embereket, és csak arra vágyik, hogy valaki az ölében tartsa és simogassa.”

Debra és férje egy fogorvosi rendelőben dolgoznak, sokszor későig, és mivel nem akarták több órára magra hagyni az öreglányt, így elkezdték behordani magukkal. Akkor döbbentek rá, hogy Karma pontosan abba a helyzetbe került, amire született.

Gazdái hamarosan rájöttek: Karma jelenléte, érintése olyan jótékony hatással van a fogorvostól rettegő betegekre, hogy nem csak a stresszt képes bennük oldani, de sokkal zökkenőmentesebbé teszi a konkrét beavatkozásokat is.

A betegek egyszerűen elolvadnak attól az érzéstől a fogorvosi székben, ahogy Karmát tartják. Még azoknál a fóbiásan rettegő embereknél is működik, akik nem hittek benne, hogy a jelenléte segíthet. Békével tölt el, ha láthatom, ahogy pusztán lényével jobbá teszi a fogorvosi rendelőnket és a betegeink életét” – mondja Karma gazdája.

 

Hasonló témák a kutyák jótékony hatásairól:

Idősek segítik értelmi sérültek kutyás terápiás képzését

A kutya segít megelőzni az asztmát?

Kutyák segítenek a nyelvtanulásban

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: The Dodo

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...