17 kutyával szaporított egy panellakásban

A Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület bejelentésre ment ki az egyik XV. kerületi panellakáshoz. Már a lépcsőházban iszonyatos bűz és felháborodott tömeg fogadta őket. Egy 68 négyzetméteres lakásban összesen 17 kutya volt összezsúfolva. A tulajdonost korábban már az akkori fajtagondozó szervezete is kizárta, mégis minden gond nélkül sikerült folytatnia a szaporítást. Eddig.

Hivatalosan egy „aranykoszorús mestertenyésztő” az, akinek kutyáit ilyen állapotban találták. Ebből is látszik, hogy a kiállításokon összegyűjthető címeknek mára már sokkal inkább van köze a mennyiséghez, mint a minőséghez. A kutyákkal való bánásmód, a szakmai hozzáértés és az etikus hozzáállás az, ami megrajzolja a tenyésztő és a szaporító közti éles különbséget.

A rendőrséggel karöltve léptünk be az ajtón. 68 nm-es lakás, szörnyen lelakva, az albérlő „tenyésztő” épp lázasan takarít és szellőztetett. Dobálja ki folyamatosan az ürülékkel teli újságokat és folyamatosan magyarázkodik. A lakásban összesen 1 marék tápot találtunk a 17 kutya számára. Közben a rendőrök hivatalból hívják a hatósági állatorvost, aki épp nem ért rá, majd mi is hívtuk, sőt a hatósági főosztály vezetője is hívta ez ügyben. A szomszédok által átadott jegyzőkönyvek szerint több bejelentés is volt a hölgy ellen.” – írja az állatvédő egyesület közösségi oldalán.

Az egyesület megdöbbenve ír arról, hogy a későbbi terepszemlén a hatósági főállatorvos szerint az állatok közepesen jól tápláltak, így állítólag nem nagy a probléma.

A szaporítónak már számos kétes ügylete volt, sok vevőt átvert, akik később annyit tehetnek, hogy megpróbálnak másokat is figyelmeztetni. Sajnos a szaprítók előszeretettel használják ki az emberek jóérzését, mondván, a kutyának jobb helye lesz náluk, így inkább pénzért megmentik a sokszor szörnyű körülmények közül.

Egyelőre az ügy állása szerint a hölgynek le kellett mondania a kutyákról, akiket különböző szervezeteknél helyeztek el. Az állatvédők csak remélni tudják, hogy az eset mélyebb kivizsgálása és állatkínzás vádjával a nyomozás is megindul.

 

További magyar esetek:

Túlélte a hét összekötött szájú, zsákba tett kutyus Monoron

Kutyát loptak, mert megtetszett nekik

A bántalmazott kutyák viselkedése

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás és fotók: Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...