Saját KB bal
Saját KB jobb

Vakvezető kutyája miatt egyetlen pécsi kollégium sem fogadja a látássérült Alexát

Egyetlen pécsi kollégiumban sem adnak szobát a 19 éves Vértesi Alexának, aki látássérült, ezért csak vakvezető kutyája, Fahéj segítségével tud biztonságosan közlekedni. Arra hivatkozva, hogy kutyával nem jöhet, egyetlen bentlakásos intézetben sem fogadják, pedig törvény szerint ezt egyetlen intézmény sem engedhetné meg magának – írja a 444.hu.

Alexa hegedűművésznek tanul, és nemrég felvételt nyert a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára. Mivel dombóvári lakos, szállásra van szüksége a városban, de egyelőre nem talált magának. Kollégiumban nem fogadják, így most olcsó albérletet, szobát vagy lakást keres. Üzenetét, kérését ismerőse, Faragó Magdolna osztotta meg Facebook-oldalán osztotta meg: 

„Vértesi Alexa vagyok, 19 éves dombóvári lakos. Felvételt nyertem nem kevés munkát belefektetve hegedű szakra, a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára, ami egy éves, ezt követően pedig egyetemre szeretnék menni.

Látássérült vagyok, vakvezető kutyával közlekedem, aki profin képzett és maximálisan jól nevelt. A kollégium keresés során viszont ez problémát okozott, minden helyen elutasítottak többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem vihetem be, holott jogszabály vonatkozik arra, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.
Arra szeretném kérni a pécsi lakosokat, ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken, kérem írjon erre az e-mail címre: [email protected], vagy facebookon, Vértesi Alexa névre.

Minden segítségért nagyon hálás lennék! 
Üdvözlettel: Alexa”

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola honlapja, és Fahéj saját Facebook-blogjaszerint egyébként Alexa és kutyája összeszokott párost alkotnak.

Forrás: 444.hu


Fotó: 444.hu / Facebook


 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...