Vajon van különbség a kutya és macska gazdi között?

Kutya és macska, a két ősi ellenség, de tudjuk, hogy ez nem mindig van így. Lehet, hogy a legnagyobb barátságban és szeretetben él együtt két négylábú barátunk. Mint ahogyan a kutyások és a macskások sem feltétlenül egymás ellenségei, ők éppen úgy megtalálhatják a közös hangot egymással, mint a különböző fajtához tartozó szőrös kedvenceik.

A Facebook egy 160 000 amerikait érintő kutatást készített, melyben a sztereotípiák valóságtartalmának jártak utána. Az objektumfelismerő technológia bevetésével ezer profiloldalt és több millió képet néztek végig. 

A profiloldalakat azután részletesebben is megnézték, hogy kik ezek az emberek valójában, mit szeretnek, vizsgálták a családi állapotukat is. A feltöltött képek és a hozzájuk írt kommentek alapján született eredményt a Daily Mail tette közzé:

A kutyás fotót feltöltők 24%-a egyedülálló, míg a macskások 30%-a szingli. Megdőlt az az általános vélekedés, hogy az idős nőknek több macskájuk van otthon, mert a macskát tartó szinglik 30%-ának csoportja kortól függetlenül tartalmazott nőket és férfiakat egyaránt.

A kutyásoknak általában huszonhattal több Facebook ismerősük van, mivel ők nyitottabbak, könnyebben barátkoznak, vidámabbak és szerencsésebbek a szerelemben is.

A cica gazdik inkább a beltéri tevékenységeket részesítik előnyben, szeretnek tévét nézni, mozizni, vagy olvasni a kényelmes kanapén. Kedvelik a fantasy, a sci-fi és az anime történeteket, oda vannak például Drakuláért is. Ezzel szemben a kutyások rajonganak mindenért, ami kutya és inkább a szerelmi történeteket nézik szívesen. Az ő kedvencük a Marley és én.

dicaspet.com

Mindkét tábor sokkal szívesebben barátkozik a „hasonszőrűekkel”, de arról egyáltalán nincs szó, hogy kerülnék az ellenkező táborral a kapcsolatfelvételt. Egészen pontosan a macskás gazdik 2,2-szer nagyobb valószínűséggel barátkoznak más macskásokkal, és 1,8-szor annyiuknak van kutyás barátja, mint azt előzetesen várták. A cicásokat több eseményre hívják meg, de ők azok, akik nagyobb valószínűséggel fáradtságra hivatkozva mondják le az invitálást.

A kutyások inkább a vidéki életet preferálják, a macskaszeretők pedig a városban érzik jól magukat, de nagyon sok kutyás és macskás él mindkét helyen.

 

Azt tudtátok, hogy tudományosan is igazolták, hogy kutyával könnyebb csajozni/pasizni?!

Ti is inkább kutyabolondok vagytok? 12 dolog, ami ezt bizonyítja!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: dailymail.co.uk, indexkép: pvhcares.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...