A kórház előtt várakozott a hűséges kutyus, hátha viszontláthatja gazdiját

Negão nyolc hónappal ezelőtt veszítette el a gazdáját. A hajléktalan férfit egy fertőzéssel szállították a brazíliai Santa Catarina-ban működő Ruth Cardoso Kórházba.

A kutyus gazdáját még tavaly év végén szállították kórházba egy fertőzés miatt, ami, mint később kiderült, végzetesnek bizonyult. A hűséges eb elkísérte a gazdit a kórházba és a kapuban várakozott, hogy ő lehessen az első, aki köszönti majd.

Az egyik mentős így emlékszik vissza: „Egy nagyon beteg emberhez érkeztünk meg, aki egyedül élt a kutyájával. Látszott, hogy nincs túl sok esélye a gyógyulásra. A kutya egész végig mellettünk maradt, a mentőt a kórházig kísérte és csak várakozott a kapuban. Várt és nem mozdult. Én csak a filmekben láttam ehhez hasonlót.

Negão nem tudta, hogy gazdája meghalt és hiába várja a viszontlátást. Hónapokig ott ült a kórház bejáratánál, nem volt hajlandó elhagyni őrhelyét.

Az intézmény személyzete már az első pillanattól kezdve gondoskodott róla, szerették, etették, beoltatták, ivartalaníttatták és rendszeresen meg is fürdetik.  Két család is megpróbálta örökbe fogadni, de mindkét helyről megszökött és visszatért a kórház elé.

A kórházi dolgozók ezek után döntöttek úgy, hogy végleg befogadják Negão-t, ők jelentik majd a családot az elárvult ebnek. A kutyus addig maradhat velük, ameddig csak akar. Mindig gondoskodni fognak róla, törődnek majd vele és szeretni fogják.

 

Az ember leghűségesebb barátja sokszor bizonyítja, hogy ez az elnevezés nem a véletlen műve. Elég csak Hachiko-ra gondolnunk, de rajta kívül is számos négylábú bizonyítja a mindennapokban gazdája iránti hűségét.

 

Olvassátok el kutyáink hűségéről szóló korábbi cikkeinket is:

Hűséges kutyái órákon át őrizték az idős nő holttestét

Hachiko, a hűség mintaképe

Halott gazdája mellett maradt a hűséges négylábú

Hűség = kutya. Két hétig várta az ajtó előtt gazdáját ez a kutya

A pécsi kutya, aki meggyászolta gazdáját

Az ember leghűségesebb társa

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: mashable.com

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...