Búcsú egy 17 esztendős idős baráttól

Jesusita és a kutya akkor találkozott először, amikor a négylábú felbukkant a lány Echo Parkban (Los Angeles) lévő otthonának ajtajában, 17 évvel ezelőtt.  És neki be kellett fogadnia őt.

A kutyust Solovinonak nevezte el, ami spanyolul annyit jelent, „egyedül jött”, így kezdődött egy hihetetlen barátság.

Jesusita nem volt könnyű helyzetben, egyedül élt, nagyon kevés pénze volt, nem beszélt angolul és autóval sem rendelkezett. De ő igazán szerette ezt a kutyát.

Sok – sok évet töltöttek együtt szeretetben és boldogságban, amíg Solovinot is utol nem érték az idős kutyák jellemző betegségei, mint például az ízületi gyulladás és egyéb gyengeségek.

Amikor idős barátja már nem tudott felkelni, Jesusita tudta, hogy tennie kell valamit. Szerette volna hűséges társát megkímélni a további szenvedésektől, de anyagi lehetőségei nem tették lehetővé, hogy fedezze az eutanázia költségeit egy állatkórházban.

Felhívott egy jótékonysági szervezetet, a Home Dog L.A-t, akik az olyan gazdiknak biztosítanak alternatívát, akik Jesusitához hasonlóan nem engedhetik meg maguknak azt, hogy egy kórházba vigyék kedvencüket elaltatni.

Az ő támogatásuknak köszönhetően Jesusita és segítő szomszédja autóba tették Solovinot, hogy utolsó útjára induljanak vele. Útközben a lány egy hamburgerrel lepte meg éhes kutyáját, hogy ehessen legalább egyszer életében valami igazán finom falatot.

A Home Dog L.A tanácsadója így emlékszik vissza: „A múlt héten kísértem őket az állatorvoshoz, hogy Solovinonak ne kelljen tovább szenvednie. Nagyon elérzékenyültünk, mindnyájan sírtunk, Jesusita, a szomszédja és én is.”

Nyugodj békében Solovino.

Solovino és Jesusita barátsága a legmeghatóbb módon ért véget, hála a szervezet támogatásának, akik adományokból tudják biztosítani ezt a lehetőséget minden rászorulónak.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás:  holidogtimes.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...