Saját KB bal
Saját KB jobb

A hajléktalanok kutyaszaporítása miatt is egyre több a magára hagyott állat Pécsett

Sajnos egyre több munkája akad a pécsi önkéntes állatmentőknek. A civilek egyik tagja a pecsiujsag.hu munkatársának úgy nyilatkozott, folyamatosan érkeznek hozzájuk a segítségkérések a magukra hagyott, kidobott négylábúak miatt. A hajléktalanok kutyaszaporítása sok problémát okoz.

Elfogytak a pécsi önkéntes állatmentőknél lévő helyek, több kóbor négylábút már nem tudnak befogadni.

„Szomorú, hogy egyre több kóbor, kidobott állat van Baranya megyében, így hozzánk is rengeteg segítségkérés érkezik, ezek többségét már sajnos képtelenek vagyunk teljesíteni”  – mondta Németh László, a Pécs Környéki Állatmentők elnevezésű csoport tagja a pecsiujsag.hu-nak. „Tavasszal és nyáron nagyon sok kiskutya, kiscica születik a gondatlan gazdák miatt, akik hagyják kóborolni az állatokat. Ha pedig megtörténik a baj, gyakran kidobják a mamakutyát vagy -macskát a picinyeivel együtt” – tette hozzá.


Németh László, a Pécs Környéki Állatmentők tagja fotó: pecsiujsag.hu Dittrich Éva

Mint azt a pecsiujsag.hu megtudta, a hajléktalanok kutyaszaporítása is rengeteg gondot okoz. A kicsikkel a koldulás hatékonyságát szeretnék növelni, amint azonban megnőnek, általában magára hagyják az állatokat. A pécsiekhez az elmúlt hónapban öt ilyen kutya került.http://ad.pecsiujsag.hu/adlog.php?bannerid=1158&clientid=1319&zoneid=5888&source=&block=0&capping=0&cb=eb3d6653924a497dd169de5d4793d8f5

„Folyamatban van egy alapítvány létrehozása, már csak a bejegyzésre várunk. Abban bízunk, hogy a hivatalos formának köszönhetően több támogatáshoz jutunk. Ezen túlmenően hatalmas segítség lenne, ha rendelkeznénk saját telephellyel. Ennek megvalósítására egyelőre keressük a lehetőségeket”  – fogalmazott Németh László.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: pecsiujsag.hu, (Palotás P., fotó: Dittrich Éva), indexkép (illusztráció): pressunleashed.com

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...