Kutyabarát kérdőív: a kutyák etetése – értékelés

Ti mennyire vagytok tudatos vásárlók, ha kedvenceitek eledeléről van szó? Csak az árat nézitek, vagy a minőséget is fontosnak tartjátok? Kíváncsiak vagytok az összetevőkre és megnézitek az adagolást is? Kérdőívünkben vásárlási szokásaitokra voltunk kíváncsiak.

Nagyon köszönjük, hogy kérdőívünket több mint négyszázan kitöltöttétek. Nagy érdeklődéssel láttunk neki a válaszok összegzésének, hiszen négylábú barátaink etetése kulcskérdés, mely egészségi állapotukra is kihathat.

Kutyáitokat a legtöbben valamilyen száraztáppal etetitek, de a válaszadók 32%-a a vegyes táplálás mellett tette le voksát. 

A táp, vagy konzerv megvásárlásakor a nagy többség a minőséget részesíti előnyben az árral szemben és a jó minőségű, de nem feltétlenül a legdrágább termékeket keresi a polcokon, vagy a webáruházak kínálatában.

Örömmel olvastuk, hogy a táp kiválasztásakor nagy hangsúlyt fektettek az összetevőkre. Nem a származási országot, vagy a táp márkáját nézitek, hanem figyelmesen átböngészitek az „apró betűs” részeket is. 84 %-os elsöprő többséggel az összetevők alapján kerül a kosaratokba kutyátok eledele, és fontosnak tartjátok a magas hústartalmat is.



A kérdőívet kitöltők 75%-a megnézi a gyártó által ajánlott etetési útmutatót is, viszont csak 61% volt azoknak az aránya, akik kiszámolják az 1 kg-ra vetített árat.

Azt pedig, hogy az adott táp mennyire gazdaságos, már csak a válaszadók 50%-a veszi figyelembe. Elég általánosan elterjedt tévhit az, hogy minden tápból nagyjából ugyanannyi a kutya adagja. A gyengébb és a minőségi tápok napi etetési mennyiségénél bizony akár jelentős eltérések is lehetnek.

A gazdaságosság, azaz mennyi időre elég például 10 kg táp, nemcsak azért fontos, mert összességében így jöttök ki a legolcsóbban, hanem azért is, mert minél jobb minőségű a táp, annál kevesebb a kutya napi adagja. Egy-egy szuper prémium kategóriás tápnál bizony előfordul, hogy „alig zörög” néhány szem táp a tálka alján, viszont kutyátok alakja pont ideális, fénylik a szőre, rendben van az egészsége, és nektek is csak minimális mennyiségű kutyagumit kell összeszednetek.

 

A táp kiválasztásakor pedig általában ki szoktátok kérni mások véleményét, figyelembe veszitek a tenyésztő, vagy a menhely ajánlását, és adtok más kutyások véleményére is.

Összességében elmondhatjuk, hogy a legtöbben, hozzánk hasonlóan, tudatos vásárlók vagytok, és nagy gondot fordítotok arra, hogy négylábú barátotok számára a legmegfelelőbb élelmet vásároljátok meg.

 

És vajon kik nyerték meg a Platinum Magyarország által felajánlott ajándékcsomagokat? Hamarosan ez is kiderül!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...