Pedofil bűnözők lebuktatására képeznek ki kutyákat

Számos olyan terület van, ahol a speciálisan képzett kutyák rendkívül hatékonyan segítik az emberek munkáját. Egyre újabb és újabb feladatok ellátására képeznek ki kutyákat, így a bűnüldöző szervek a K9 kutyák hathatós közreműködésével egyre több bűncselekményt leplezhetnek le.

A legújabb ilyen terület a pedofilok lebuktatása. Azt tudjuk, hogy ők általában valamilyen adathordozóra veszik fel, majd tárolják a pornográf felvételeket és a technika mai fejlettségi szintjén ezek már egyre kisebbek, így egyre könnyebben elrejthetőek a nyomozók elől. A kutyák a házkutatás során kiváló szaglásukat, valamint a képzésük során elsajátított tudásukat felhasználva találják meg a jól elrejtett bizonyítékokat.

URL, a labrador az egyike a kilenc „elektronikus” kereső kutyának, akik az USA-ban teljesítenek szolgálatot. Arra képzik ki őket, hogy képesek legyenek megtalálni az elektronikus tárolóeszközöket. Ezek a kutyák a fém és az összetevők illata alapján találtak már elrejtett merevlemezeket, memóriakártyákat, pendrive-okat.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

forrás: dailymail.co.uk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...