Kiszorítják a kutyásokat a Városligetből?

Kiszorítják a kutyásokat a Városligetből?

2016 MÁJ 29  |  Hírek

Kutyafuttatókba zsúfolhatják a Városligetben sétáltatott több ezer kutyát. Budapest belvárosának messze legfontosabb parkja a Városliget. A kirándulók, futók és piknikezők mellett kutyások is használják a területet, és talán ők vannak itt leggyakrabban, hiszen a kutyákat minden nap meg kell sétáltatni. Sok kutyás éppen azért költözött a VII., a VI. vagy a XIV. kerületbe, hogy közel legyen a Városligethez. Számukra nem sok jót ígérnek a Liget tájépítészeti tervei - írja a 444.hu portál.

A tervpályázaton május 19-én hirdettek eredményt, és a legtöbb díjazott pályamű - köztük az első helyezett is - azzal számol, hogy a Ligetben kutyafuttatókat kerítenek le. Egyet közvetlenül az Ajtósi Dürer sor mentén, egyet pedig a Hermina út mellett.

A 444.hu írása teljes terjedelmében ITT olvasható.

A 444.hu stábja 2015 júniusának végén forgattott egy videót a Városligetben, miután Sarkadi kolléga azzal a hírrel futott be a szerkesztőségbe, hogy Lujza nevű vizsláját módszeresen alázzák a varjúgangek a parkban - olvasható a 444.hu YouTube csatornáján. Sajnos a vérszomjas varjakat már nem találtuk, de most, hogy valósággá válhat a Liget beépítése, bemutatjuk, mi az az életforma, aminek vége lesz, ha a Városligetet múzeumokkal építik be - írják a szerkesztők. (A főszereplő kutyák nevei: Agár = Sári, Vizsla = Lujza, Collie = Gromit)

Forrás: 444.hu / YouTube

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás