Külön terminál létesül háziállatoknak

New Yorkban a John F. Kennedy repülőtér igazi állatbarát hely. Május elején számoltunk be arról, hogy külön illemhelyet nyitottak házi kedvencek részére, hogy a sokszor több órán át tartó várakozás ideje alatt kulturált körülmények között végezhessék el szükségleteiket. A repülőtéren az idei évre tervezik az állatbarát terminál átadását is.

A repülőn való utazás általában rossz élményt szokott jelenteni a legtöbb kutyának. A kistestűeket kivéve, akik a fedélzeten utazhatnak, a legtöbb négylábú a csomagtérben kénytelen tölteni az időt. Egyre több légitársaságnál változik az állatok szállításával kapcsolatos politika, és próbálnak a kellemetlen élmények mellé kellemeseket is társítani a négylábú utasok számára.

A Kennedy repülőtéren a tavalyi évben kezdték meg egy állat terminál tervezését és kivitelezését. A magánkézben lévő terminálon mindenféle állatnak lesz lehetősége arra, hogy kényelmesen töltse a várakozás idejét. A 178 000 nm-es létesítmény – melyből 20 000 nm a kutyáké lesz – átadását az idei évre tervezik. A „Bárka” névre keresztelt terminál minden utazó állatnak luxus körülményeket kínál: lakosztályok, tv, klimatizált stadion, zuhanyozó, masszázs, a kutyáknak csont alakú medence, a macskáknak élő fás dzsungel, a lovaknak finom széna az istállóban. Karantén és állatkórház is helyet kap majd a létesítményben. A felszerelt webkamerák pedig a gazdik igényeit igyekeznek kielégíteni, hogy nyomon követhessék kedvenceiket. A létesítmény célja, hogy minimalizálják az utazással járó stresszt az állatok számára. A kivételes ellátásnak és a pazar körülményeknek természetesen ára van, egy kutyalakosztály tervezett díja például 50 – 100 dollár között lesz majd naponta.

 

 

Olvassátok el korábbi cikkünket is a Kennedy Repülőtér állatbarát illemhelyéről:

Reptéri illemhely kifejezetten négylábú utasoknak

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: barkpost.com, huffingtonpost.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...