A kutyagumi, mint örök téma

Már sokszor írtunk róla, felhívva minden kutyás figyelmét, hogy az eb végtermékének összeszedése a gazdi feladata és kötelessége. Az „El kell mondanunk valamit. A Kakitündér nem létezik” kampányunkkal is igyekszünk felhívni erre az érintettek figyelmét. Sajnos a probléma örök, legalábbis egyelőre sokan, sokfelé ezt tapasztalják.

A helyzet nyilván a fővárosban és a nagyobb városokban a legkritikusabb. Minden felelős kutyatartó, a maga módján, próbál tenni azért, hogy ne lépjünk lépten-nyomon bele a kutyaürülékbe.

Kampányunk keretében figyelemfelhívó plakátokat és matricákat készítettünk, és ezeket – a ti segítségetekkel – igyekszünk a kutyafuttatók környékén, és egyéb kutyások által gyakran felkeresett helyeken elhelyezni.

Pécsi civil szervezetek vörös zászlókkal hívták fel a figyelmet a tarthatatlan helyzetre.

Most pedig, a nyilvánosság erejét kihasználva, budapesti felelős kutyatartók egy csoportja Facebook oldalt indított, Pesti kutyások szégyenfala – avagy, aki nem szedi fel néven. Az oldal célja, csökkenteni a „szanaszét hagyott” kutyaürülék mennyiségét, felhívva a „feledékenyek” figyelmét a cselekvésre.

Az oldalt kutyatulajdonosok hozták létre. A csoport célja, hogy tudassuk a világgal, MI nem ŐK vagyunk, és szeretnénk, ha az utcáink, tereink, erdőink, mezőink, folyó-, és tópartjaink kutyapiszok-mentesek lennének. – olvashatjuk az impresszumban.

Arra kérnek minden felelős gazdit, hogy szóljon, tegyen, ha ilyesmivel találkozik. Szóljon annak, aki ott hagyta, ha szükséges, adjon neki zacskót, ha ezek után sem szedi össze, akkor fotózza le és küldje el a képet a történettel együtt az oldalnak, hogy kiposztolhassák a szégyenfalukra. Céljuk – mint ahogyan írják – nem a megalázás, hanem a kutyapiszok felszedésére való ösztönzés.

Megoldást mindenképpen kell találni az áldatlan állapotra. Bízunk abban, hogy a sok figyelemfelhívás előbb-utóbb eljut mindenkihez és a „már a csapból is ez folyik” szintet elérve tényleg cselekvésre fogja ösztönözni a „problémán még elegánsan túllépőket” is.

„Az el kell mondanunk valamit. A kakitündér nem létezik” kampányunkról ITT, a pécsi kampányról pedig  ITT olvashattok.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: Pesti kutyások szégyenfala – avagy, aki nem szedi fel – Facebook oldal
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...