A boxerek jófejek

A tavasz és a jó idő beköszöntének csalhatatlan jele, hogy a hétvégeken megszaporodnak a kutyás programok. A mostani májusi hétvégén pedig szinte azt sem tudjuk, hová menjünk kutyánkkal, annyi program közül válogathatunk. Ezek egyike a Noé Állatotthon Alapítvány szervezésében a BoxE.R Majális, ahol velünk is találkozhattok.

A boxerek Németországból származnak és az FCI a Molosserek és a dog típusú kutyák csoportjába sorolja őket. A boxer az egyik legegészségesebbnek mondható bulldog fajta, nem ritka, hogy 13-15 éves kort is megélnek. A marcona külső egy nagyon jó indulatú, kedves, barátságos kutyát rejt, aki minden hátsó szándéktól mentes, de ugyanakkor bátran kiáll, ha a helyzet úgy kívánja. Imád elnyúlni a kanapén, mivel azonban alapvetően munkakutya, igényli a napi mozgást és a feladatokat. Talán „arcberendezése” teszi igazán egyedivé ezt az életvidám, fáradhatatlan kutyát, aki kisgyerekeknek is kiváló társa.


fotó: en.wikipedia.org

A Noé Állatotthon által szervezett, immáron 9. BoxE.R Majálison a boxerek mellett a bulldogok, cane corsok és csau-csauk tömegeit is várják. Nemcsak a Noé Állatotthonból örökbefogadott négylábúakra és gazdáikra számítanak a szervezők, minden fajtaszerető és kutyaimádó állatbarátot szeretettel látnak.

A majálison lehetőség lesz megismerkedni ezekkel a csodálatos fajtákkal és közelebbről megismerni a Fajtamentő csoportok munkáját. Az ajándéktárgyak megvásárlásával pedig támogatni is lehet a fajtamentéseket. A legtöbb majális „hagyományosan” elmaradhatatlan programjai, a szépségverseny, fotózás, játékos vetélkedők, kutyaiskolás bemutató, tombola, természetesen itt sem fognak elmaradni. Ráadásul a szervezők minden látogatót meghívnak egy vegetáriánus ebédre.


fotó: pets4homes.co.uk

Időpont: 2016. május 8. vasárnap, 10-től 16 óráig
Cím: Budapest, XVII. kerület, Csordakút utca vége

További információk és részletes program az esemény Facebook oldalán.

A rendezvény kizárólag jól szocializált, egészséges, megfelelő védőoltásokkal rendelkező (oltási könyvvel igazolható) kutyával látogatható. Kölyök-növendék kutya CSAK BEFEJEZETT oltási programmal látogathatja a rendezvényt!


fotó: imagenes.4ever.eu

A rendezvényen a Kutyabarát.hu csapata is jelen lesz, és nem csupán azért, mert kutyás rendezvényről lévén szó (és természetesen kutyaimádók vagyunk), igyekszünk a felelős kutyatartást minél szélesebb körben népszerűsíteni. Ez esetben külön motivációnk is van, hiszen Mamba, aki miatt a Kutyabarát.hu évekkel ezelőtt elindult, fajtáját tekintve Cane Corso, akit a Noé Állatotthon Cane Corso fajtamentésétől fogadtunk örökbe, és aki azóta igazi családtagként éli boldog kutyaéletét.

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...