Hetekig volt egy medvecsapda foglya egy kutya Lengyelországban

„Egyszerűen nincsenek szavak Forest történetére, ámulatba ejtő, hogy ez a makacs kutya mennyire élni akart.” – olvasható a megmentőinek írt egyik posztban.

A Forest névre keresztelt, elképesztő életösztönnel rendelkező kutya története akkor kezdődött, amikor még hó borította a lengyel erdőket. A szerencsétlen eb belesétált egy – feltehetően – orvvadász által kitett csapdába, mely azonnal foglyul ejtette. Minél jobban igyekezett kiszabadulni, a csapda annál mélyebben vágott a lábaiba. Túlélését a téli évszaknak is köszönheti, mivel a hó nyalogatásával tudott folyadékhoz jutni. A csapdát ellenőrző embernek pedig feltehetően nem volt kedve bíbelődni a kutya kiszabadításával, így inkább sorsára hagyta.

Amikor egy jó szándékú ember 2 hét múlva véletlenül rátalált, már nem sok volt hátra szegény kutyusnak. Tele volt elfertőződött sebekkel, parazitákkal és a kórházban a két csapdába szorult lábát is amputálni kellett.

A szerető és szakszerű gondoskodásnak hála, Forest azóta a gyógyulás útjára lépett és minden energiáját leköti, hogy megtanuljon két lábon boldogan tovább élni. Az állatmenhelyen pedig, ahol jelenleg él, adományok gyűjtésébe kezdtek, hogy lábprotézist kaphasson a kitartó eb.

Miközben Forest már új életére koncentrál, a csapdát kihelyező embert még nem sikerült megtalálni és felelősségre vonni… 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: thedodo.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...