Saját KB bal
Saját KB jobb

10 év után került újra elő Charlie

Charlie, a barna-fehér rövidszőrű német vizsla 1 éves volt, amikor eltűnt 2006-ban, az alabamai Cullmanből. Gazdája egészen mostanáig halottnak hitte. Tracy Dove, a gazdi a múlt héten kapott egy telefonhívást, hogy halottnak hitt kutyáját megtalálták Brewtonban, több mint 300 km-re eredeti eltűnési helyétől.

„Megdöbbentem, sokkos állapotba kerültem és sírtam. Ez elképesztő” – nyilatkozta Dove. Senki sem tudja, hogy hol volt Charlie az elmúlt 10 évben, de most ősz pofácskával és egy óriási rosszindulatú daganattal a mellkasán került elő, így azonnali műtéten kell átesnie.

A gazdi gyanúja szerint értékes vadászkutyáját, akit ő csak házi kedvencként tartott, anno ellophatta valaki. Mivel Charlie mikrochippel rendelkezett, Tracy mindenhol leadta, valamint folyamatosan frissítette az elérhetőségeit, hátha valahol felbukkan szeretett kutyája, de az igazat megvallva, nem sok reményt látott rá.

Brewtonban egy állatmentőt, Renee Jonest arról értesítették, hogy egy kutya fekszik a templom lépcsőjén. Jones azonnal a segítségére sietett, kórházba vitte, ahol sor került a kutya azonosítására. Jones szerint általában kevés esély van a gazdi megtalálására, mert az információkat nem frissítik, nem jó a telefonszám és ezek hiányában – a mikrochip ellenére – nem tudnak az eredeti gazda nyomára bukkanni.

Dove, amikor felhívták telefonon, azt hitte, hogy valami rossz tréfa áldozata lett, hiszen már 10 év telt el az eltűnés óta, de a küldött képek és a beszélgetés alapján kiderült, hogy tényleg Charlie került elő.

Mivel a kutya állapota nem enged meg ilyen hosszú utat, a boldog gazdi utazik el Brewtonba, és a műtét után – melynek költségeit az interneten összegyűjtött adományokból fedezik majd – együtt fognak újra hazatérni. „És akkor újra az én kutyám lesz” – zárta az interjút Tracy Dove.

 

Olvassátok el Perro történetét is!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: dailymail.co.uk, indexkép: erdekesvilag.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...