Kutyával könnyebben találunk párt magunknak

A kutyaiskolákban, a napi kutyasétáltatás vagy a hétvégi kutyás kirándulás közben sok más kutyással találkozunk, akikkel a közös érdeklődés miatt könnyen szóba elegyedünk. Vigyázat, mert a men.hu –n olvasható friss felmérésből kiderül, hogy vannak olyanok is, akik csak „csaliként” használják a háziállatokat, hogy vonzóbbnak tűnjenek az ellenkező nem számára. 

Egy 2008-as felmérés szerint 20%-kal nagyobb eséllyel fogsz becsajozni, ha a kutyád veled van. Ezt a tény úgy bizonyították, hogy egy férfit ugyanabban a ruhában először kutya nélkül küldték el női telefonszámokért, utána pedig az ebbel: a 240 nőt felölelő kutatás során a hölgyek 30%-a mondott igent a kérdésre, szemben azzal a 10%-kal, amelyik akkor felelt pozitívan az invitálásra, amikor a kutyus nem erősítette a gazdit.

A nevadai egyetem antropológusa, Peter Gray vezetésével ismét tesztelték azt, milyen vonzerővel bírnak a háziállatok a párkeresés és az udvarlás során – számol be a legújabb felmérésről a men.hu.

A hipotézisük az volt, hogy mivel a nők általában a családalapításra, gyereknevelésre asszociálnak a kutyák láttán, sikeresebbek lesznek azok a férfiak, akik kutyával próbálnak maguknak párt találni.


fotó: parentherald.com 

Ezzel szemben feltételezték, hogy az erősebbik nem tagjai inkább a gyors légyottokba fektetnek több időt és energiát, ezért úgy vélték, a statisztika alapján többen is bevallják majd, hogy kedvencükkel célzottan kerestek maguknak partnert.

A kutatócsoport a korábban említett hipotéziseken felül azt is előrevetítette, hogy a nők jobban fognak vonzódni azok után a férfiak után, akik kutyát nevelnek macska helyett.

Feltételezték, hogy a nők előbb látnak potenciális szülőjelöltet azokban a férfiakban, akik kutyát választanak, hiszen az ebek több odafigyelést és törődést igényelnek. Ugyanakkor a kutatók állították, hogy generációs különbségek is szerepet játszhatnak a „háziállatrandiban”.

A PetSmarttal együttműködve 1210 gazdit kérdeztek meg, a felmérésben résztvevők 60%-a nő volt, 40%-a férfi, 71% kutya-, 42%-a pedig macskatulajdonos.


fotó: encantadordeperros.es 

A feltételezések egytől egyig beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A férfiak 22%-a ismerte el, már használta házi kedvencét arra, hogy becserkéssze a kiszemelt hölgyet, szemben a nők 6%-ával (bár feltételezhető, hogy mindkét arány némileg magasabb lehet).

A dolog persze nem működhetne, ha nem lennénk vevők az édes csapdára: a nők 35%-a, míg a férfiak 26%-a állította, hogy jobban vonzódik ahhoz a jelölthöz, aki gondoskodik valamilyen kisállatról. Egy tévhit azonban lerombolásra került: a nőknél jóval nyerőbbek azok a férfiak, akik nem harci ebbel vágnak neki a nagyvilágnak, hanem menhelyről hoznak el kutyát. A hölgyeknél ez 64%-os pozitív visszacsatolást, a férfiaknál pedig 49%-os pluszpontot jelent.

A felmérés szerint a férfiak a legnagyobb eséllyel a 20-as, 30-as éveikben használják csaliként a háziállatokat, ilyenkor az arány 28-33% közé tehető. A lista végén az 50-es években járók állnak, ők csupán 17%-ban próbálkoznak ezzel a jól láthatóan működő praktikával.


fotó: slate.com

Egyébként kortól teljesen független adat, de a résztvevő nők 75%-a, a férfiaknak pedig 54%-a mondta azt, hogy nem randiznának olyan partnerrel, aki nem szereti az állatokat (függetlenül attól, hogy ők tartottak-e valamilyen házi kedvencet, vagy sem).

A kutyusok a felmérésben elsöprő győzelmet arattak, 600 nő megkérdezéséből 500-an tartották vonzónak a gazdikat, szemben a cicatulajdonosokkal, akik 80 szavazatot zsebelhettek be. További 10-10 voks járt a hüllőknek és a madaraknak, de a nyuszikat sajnos egy nő sem tartotta vonzónak – legalábbis a felmérésben résztvevők közül.

 

Olvassátok el a kutyás lányokról szóló korábbi cikkünket is: 10 ok, hogy miért randizz kutyás lánnyal

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: men.hu, indexkép: mirror.co.uk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...