Kifelé az étteremből kutyával! Te mit tennél?

„Azonnal tüntessék el azt a kutyát az étteremből!” Te mit tennél egy ilyen helyzetben, ha ez Veled történne meg? Vagy csak szemtanúja lennél egy ilyen esetnek? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az amerikai ABC tévétársaság munkatársai, akik egy kísérlet segítségével meglepő válaszokat kaptak.

Az eset nem egyedi és nem lokális probléma. Még mindig kényes kérdés több fejlett, civilizált országban az étterembe való bejutás kutyával. A helyzet persze javul, ahogy ez már hazánkban is megfigyelhető köszönhetően az olyan embereknek, akik társként, családtagként kezelik kutyájukat, ezzel követendő példát mutatva az egész társadalomnak.

Az alábbi történet jól demonstrálja az emberek hozzáállásának fejlődését. Ugyan a felvázolt kísérletnek a főszereplői egy terápiás kutya és gazdája, de így is jól látható, hogy az embereket egyáltalán nem zavarja kutya jelenléte egy étteremben.

A történet egy New Jersey-i étteremben játszódik, ahol rejtett kamerákat helyeztek el, hogy az eseményeket rögzítsék. Hercules, a terápiás kutya és gazdája, akinek szklerózis multiplex betegsége van, helyet foglalnak egy asztalnál, hogy a gazdi vacsoráját elfogyassza. Egy másik asztalnál egy pár ül, akiket színészek alakítanak, és feladatuk eljátszani, hogy nem tűrik meg a kutyát az étteremben és ezt persze szóvá is teszik. A harmadik beavatott személy az étterem vezetője, aki azt a feladatot kapta, hogy oldja meg ezt a helyzetet. A kísérlet 2 megoldási lehetőséget vázolt fel: az egyik, amikor az étteremvezető egyértelműen Hercules kutyának és gazdájának „ad igazat”, és megengedi, hogy az étteremben maradjanak, a másik, amikor az étteremvezető távozásra szólítja fel őket.

A kísérlet egyértelműen az étteremben lévő reakcióira kíváncsi. A konfliktusos helyzetek végén a stáb felfedi magát és a vendégtérben megkérdezi az embereket az esetről.

Ebben az esetben az empátia és az emberség mutatkozott meg egy embertársunk iránt, de mindamellett a kutya elfogadása is az étteremben, egy társas közegben. Sok vendéglátóhelyen, szálláshelyen már felismerték, hogy a kutya az ember társa, családtag, aki nem piszkos, nem büdös, és jól viselkedik. Természetesen, hogy ez így legyen a kutyatartók felelőssége. Mi kutyabarátok tudjuk, hogy jó úton haladunk mind a vendéglátóhelyek, mind a kutyatartók hozzáállását tekintve. Azt szeretnénk, ha mindenki elfogadná, hogy vannak emberek, akiknek a kutya társ és családtag.

Oldalunk remélhetőleg segítséget nyújt minden kutyásnak, akik kedvencükkel terveznek étterembe menni vagy szállást keresni. Itt válogathatnak a kutyabarát helyek között:

kutyabarát éttermek, kávézók, cukrászdák, szállások.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...