Már a kutyák is posztolhatnak – az emberi találékonyság határtalan

Mostantól akár kutyánk is posztolhat a Facebookra. Ez a meglepő fejlesztés lett az eredménye a spanyol Pedigree és a Saatchi & Saatchi reklámügynökség együttműködésének.

A közösségi média oldalaira megszámlálhatatlan poszt érkezik naponta. A felhasználók manapság szinte már mindent megosztanak a világgal, kezdve a mit főztem kérdéstől, a mivel telt a napomon át, egészen a gazdát kereső állatokig. A ránk zúduló információ-áradat rengeteg hasznos és kevésbé hasznos hírt, kérést, közlést tartalmaz. Ezeket már megszokhattuk.

Mostantól azonban már négylábú barátunk is megoszthatja, mit csinált, mit látott és az egyéb közlendőit a világhálót böngészőkkel. A spanyol Pedigree és a Saatchi & Saatchi reklámügynökség most egy olyan, kutyák számára készült mellénnyel állt elő, ami automatikusan posztolja a kutya által látott dolgokat. A „The Posting Tail” névre keresztelt újdonság egy, a mentőmellényhez hasonló mellénykéből és a kutya farkára erősíthető érzékelőből áll. Ennek a feladata, hogy érzékelje, ha az eb boldog és csóválni kezdi a farkát. Ekkor a mellényen lévő kamerának jelet küld, ami azonnal bekapcsol és máris kész a posztolandó fotó.

A mellény a GPS adatokat is rögzíti, tehát pontosan lehet tudni, hogy merre járt kedvencünk, és hol érezte magát boldognak.

Azért ha tovább gondoljuk, a találmánynak – a posztokon kívül – számos más előnye és felhasználási területe lehet, elég csak az elkóborolt házi kedvencekre gondolni.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: creativity-online.com, youtube.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...