Húsvéti állatságok a NOÉ Állatotthonban

A kicsiket és nagyokat, is várják állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal, arcfestéssel és vetélkedőkkel a Noé Állatotthonban. Nyuszival, birkával, kacsával, csibével, kecskével és még számtalan állattal találkozhattok, ha kilátogattok a NOÉ húsvéti rendezvényére.

Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne testközelből megismerkedni a Húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó állatokkal. Gondozóink és önkénteseink segítségével lehetőség lesz simogatni nyuszikat, birkát, kecskét, malacot. Az egész birkanyáj, élén Felhővel, Jánoskával várja a simogató kezeket. A kecskék közül a két rosszcsont Áfonya és Béfonya készülnek a gyerekek szórakoztatására. De a simogatást és a finom falatokat nagyon szereti Panka a szarvasborjú, Jean és a többi malacka, a lovak, a lámák és minden szőrös, tollas állat itt a NOÉ állatotthonban.

– Szakember segítségével kézműves foglalkozások, nyuszi és csibe készítés. 
– Vállalkozó kedvű gyerekeknek tojáskereső verseny, „amit megtalálsz a Tied” jeligére.
– Arcfestés, hogy a gyerekek maguk is állatokká változhassanak.
– Vetélkedők gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek.

Időpont: 2016. március 27. vasárnap 11 – 14 óra között

Helyszín: NOÉ Állatotthon, 1171 Budapest, Csordakút utca vége

Néhány vidám kép a tavalyi NOÉs Húsvétról: http://noeallatotthon.hu/gallery/ESEMENYEK/HUSVET-2015/

A Húsvét sajnos nem csak móka és kacagás, rengeteg kisállat kerül ilyenkor bajba a profithajász árusok és a meggondolatlan, felelőtlen kisállatvásárlók miatt. A Noé Állatotthon Alapítvány idén is Nyuszi-STOP!-ot hirdet. Alapítványunk a korábbi években átvette a megunt húsvéti nyuszikat, kitollasodott kiscsibéket és kiskacsákat, azonban ahogy teltek az évek megdöbbentő következtetésre kellett jutnunk.

Megkérdeztük a vásárlás körülményeiről azokat, akik állatotthonunkban adták le a húsvétra vett kisállatokat. Legnagyobb megrökönyödésünkre kiderült, hogy a vásárlók tudatában voltak annak, hogy Húsvétra állatot venni nem helyes, ráadásul többségük tisztában volt azzal is, hogy az állatot csak ideiglenesen veszi magához, és eleve úgy tervezte, hogy nem kíván róla élete végéig gondoskodni.

Kiderült, hogy az állatokat leadók kb. 85-90%-a azért vásárolta meg nyugodt szívvel a nyuszikat és egyéb cuki élő apróságokat, mert tudott róla, hogy több szervezet az ünnepek után átveszi őket. Vagyis pusztán átmenetileg vállalta az állatka elhelyezését és megfelelő életkörülményei kialakítására sem fektetett hangsúlyt, mivel nem tervezte, hogy végleg megtartja.

Bővebben a NYUSZI-STOP-ról ITT olvashatsz.

Szeretettel várunk mindenkit a HÚSVÉTI ÁLLATSÁGOKON a NOÉ Állatotthonban!

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...