Akita különleges képességekkel

Minden kutya különleges a maga módján, de némelyeknek olyan „hetedik érzékük”, vagy ”előérzeteik”vannak, melynek segítségével mindenféle előképzettség nélkül kiszimatolják a szeretett gazdájukat fenyegető veszélyt. Így tett Keola, az akita is, aki különleges érzékének köszönhetően megmentette várandós gazdája és magzata életét.

Amikor az angol Alhanna Butler barátainak beszámolt terhességéről, azt tanácsolták neki, hogy váljon meg akitájától. Szerencsére ez az ötlet fel sem merült a hölgyben, hiszen imádta Keola-t. Terhességének 20. hetében, egyik nap, a mellette fekvő kutya nyüszíteni kezdett, a maga módján jelezvén, hogy valami nincs rendben. „Egy ideje nagyon fájt a hátam, szinte menni is alig bírtam, és étvágyam sem volt” – osztotta meg a hölgy – egy már nem elérhető bejegyzésben – közösségi oldalán. Kedvence jelzésére felkereste a kórházat, ahonnan orvosai hamar hazaküldték. A felszínes vizsgálat során megállapították, hogy „csak a terhesség szükséges velejárójáról” van szó, a megnövekedett súly miatt. 

Amikor azonban hazaért, az akita ugyanúgy nem mozdult mellőle, mint a kórházi látogatás előtt. Bökdöste az oldalát, folyamatosan ugatott és nyüszített. „Nagyon szomorú volt a tekintete, tudtam, hogy valami bántja. Csak ült, és egyfolytában engem nézett, mindenhová elkísért” – mondta a fiatal hölgy.

Keola kétségbeesett jelzéseit nem lehetett figyelmen kívül hagyni, ezért Alhanna újra felkereste a kórházat. Már a folyosón összeesett, és azonnal az intenzív osztályra szállították. Kiderült, hogy hátfájását egy kezeletlen kétoldali vesemedence gyulladás okozta. Az orvosok azt mondták, ha tovább vár, akár meg is halhatott volna magzatával együtt.

Hála a nem mindennapi képességekkel megáldott akitának, nemcsak Alhanna élte túl a veszélyes esetet, hanem azóta fia, Lincoln is egészségesen megszületett. A kisfiút Keola éppen úgy imádja, mint gazdáját.

„Ő a mi hősünk, a mi őrangyalunk, és örökre adósai maradunk” – zárta a nyilatkozatot Alhanna.

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: lifewithdogstv.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...