Kutyájával mehet nyugdíjba egy amerikai rendőrtiszt

Az egymásnak ellentmondó törvények miatt heves vita előzte meg az Ohio állambeli Marietta városának önkormányzati döntését. Végül, a történet igazi happy end-del zárult. Matt Hickey, a nyugdíjba vonuló rendőrtiszt megtarthatta képzett kutyáját Ajaxot. A város polgármestere jelképes áron, 1 dollárért adta át a kutyát a nyugdíjas rendőrnek.

„Nem találok szavakat, annyira hálás vagyok. Mindenkinek szeretném kifejezni a köszönetemet. Hálás vagyok és nagyon megkönnyebbültem” – nyilatkozta Hickey az NBC4.i-nek.

A közösségi portálon kampány is indult, hogy a páros együtt maradhasson, több mint 70 000 dollár gyűlt össze Ajax kivásárlására. A pénzt most egy alapítvány fogja megkapni, akik kutyák számára fejlesztenek golyóálló mellényeket.

Az eset kapcsán az Állam képviselője, Andy Thomson elmondta, hogy már dolgoznak a jogszabályi változáson, mely lehetővé teszi, hogy a rendőrségi kutyák „gazdáikkal” maradhassanak. „Ezek a kutyák egyediek, és az évek során rendkívül szoros kötelék alakul ki a rendőr és kutyája között” – mondta az WTAP-TV-nek a képviselő.

A tervezett jogszabály lehetővé fogja tenni, hogy a rendőrkutyák jelképes, egy dolláros áron megvásárolhatók legyenek a nyugdíjba vonuló kutyával szolgálatot teljesítő rendőrtisztek számára. 

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 
Forrás: nbc4i.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...