Szörnyű hagyomány betiltásáért harcol Brigitte Bardot

Brigitte Bardot francia filmsztár és állatvédő a hagyományos agaras vadászat betiltását kérte Spanyolországtól. A színésznő pénteken nyílt levélben szólította fel Spanyolország népét, VI. Fülöp spanyol királyt és az ország miniszterelnökét a „kegyetlen és vad hagyomány” eltörlésére.

Spanyol állatvédők évek óta kérik a spanyol agarakkal, vagyis a galgókkal tartott vadászatok betiltását. A novembertől február elejéig tartó idény után ugyanis minden évben mintegy 50 ezer vadászkutyától szabadulnak meg gazdáik.

A vadászatok idején az agaraknak kell elkapni és megölni a nyulakat. A szezon végén azonban rengeteg kutyát hagynak magára, ezek éhen halnak vagy közúti balesetben pusztulnak el, de gyakori, hogy kútba dobják vagy fák ágaira akasztják fel őket.


Forrás: http://brigitte-bardot.over-blog.net/

Ezen az oldalon láthatjátok miért is olyan szörnyű ez a hagyományos agaras vadászat, mely sok állat életének végét jelenti…

Brigitte Bardot köztudottan nagy állatvédő hírében áll, aki sokszor felemelte hangját az állatok védelmébe érdekében, sőt, alapítványával rengeteg állatot mentettek már meg. Az alábbi videóban közelebbről is megismerkedhettek eddigi, állatokat segítő kampányaival:

Egy korábbi kép Brigitte Bardot-ról és kutyájáról:

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: MTI, Metropol
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...