17 kutya őrizte a gyűjtögető bácsi holttestét

Január 23-án a mentők egy XV. kerületi házból riasztották az állatvédőket. A házban egy idős bácsi holtteste hevert, amit 17 kutya őrzött, így a mentősök nem tudták megközelíteni. A bácsi évek óta előszeretettel gyűjtögette a lomokat, melyek mára az egész kertjét ellepték. A felhalmozott lomok alól került elő a sok rémült kutya.

Az esetről a Tetovált Állatmentők Facebook oldalán számolt be:

„Alakulóban lévő szövetségünk első éles bevetése! Valami elkezdődött és valami folytatódik…. Amíg egyes tagjaink a szövetségi alapító okirat és az etikai kódex tervezetek részletein dolgoztak, addig mások 2016. január 23-án a kora délutáni órákban bejelentésre siettek a XV. kerületbe. A bejelentés szerint elhunyt egy ún. „gyűjtögető” bácsi és sem a rokonok sem az akkor még segítségnyújtásra kiérkező mentősök nem tudták megközelíteni a házat, mivel az udvarban az évek alatt felhalmozott lomok mellett-alatt-között egy kisebb falkányi jószándékú, de rémült kutya is lakott. Az Állatmentő Liga, az Állatmentő Sereg és a Tetovált Állatmentők több órás helyszíni küzdelem után (igénybe véve a ligás hőkamerát is) 17 kutyát fogott be (közöttük 9 kölyök) valamint egy oszlásnak indult kutyatetemet is találtak a lomok között. Az állatvédők a helyszínen az állatok befogása és mentése mellett az elhunyt megközelítésében és szállító járműbe tételében is segédkeztek, mivel a felhalmozott dolgok miatt a mentősök majd a halottszállítók feladatvégzése szinte lehetetlen volt. A kutyák további sorsáról és elhelyezéséről az Állatmentő Sereg, a Herosz Budapest, a Noé, a Rex, a Kutyások a XV. kerületért és Kuzman Eszter gondoskodott, ezúton is köszönjük nekik a hatékony és operatív segítségnyújtást az elhelyezést illetően. A kutyák általános állapota egyelőre az orvosi vizsgálatok és laboreredmények ismerete nélkül kielégítő, a kölykök sajnos férget hánynak. A pártfogásba vett kutyusokra szabott konkrét segítségnyújtásról a szervezetek oldalán olvasható a továbbiakban bővebb információ!”

További képek a Tetovált Állatmentők Facebook oldalán.

A napokban számoltunk be arról, hogy a deteki eset kapcsán, 2016. január 19-én az Állatmentő Liga, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány és a Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület kezdeményezésére egy országos állatvédelmi szövetség létrehozásába kezdtek a hazai állatvédelemben tevékenykedő bejegyzett civil szervezetek.

 

Az állatvédő szervezetek alakuló megbeszéléséről  „Valami elkezdődött” című korábbi írásunkban olvashattok.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...