Az ember leghűségesebb társa

A kutyáink hűségéről számos legenda kering, de erről sokan, sok valós történetet is tudnának mesélni. Vannak happy end-del zárulók, és vannak olyanok, amelyek végén bizony előkerül a papírzsebkendő.

Mindenki hallott már Hachikoról, a hűséges akitáról, aki Japánban minden egyes este az állomáson várta munkából hazaérkező gazdáját egyesek szerint hónapokkal, más vélemények szerint még 9 évvel annak halála után is. A történetet több filmben is feldolgozták már.

Szintén egy – részben szomorú – történet egy 8 hónapos keverék kutyusnak az esete is. A kutya, akit végül Hachiko-nak neveztek el, egy madridi kórház előtt két hónapig várta szeretett gazdáját. Sajnos azonban a gazdi nem térhetett vissza hű társához, mivel életét vesztette a kórházba szállítást követően. A kiskutya a kórház kapujában várakozott, és senkivel nem volt hajlandó elmenni onnan. Két hónapon keresztül a kórház személyzete és a látogatók etették. Az eset még tavaly novemberben történt, és a kis Hachiko további sorsa egyelőre a boldog végkifejlet irányába halad. Története terjedni kezdett a közösségi médián is, így végül egy állatmentő központ fogadta be. Hachiko most itt várja új gazdáját.

 

További cikkek a témában

Íme, az utolsó kép a világ leghűségesebb kutyájáról

Örök hűség

Órákon át őrizte elgázolt barátját a hűséges kutya

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...