Saját KB bal
Saját KB jobb

Csak látványos bűvésztrükk vagy tényleg létezik láthatatlan kutya?

Egy újdonsült kutyatulajdonos sokkolta a járókelőket Japánban, ahol láthatatlan kutyáját sétáltatta. Nem hittük el, de a kutya még liheg és ugat is. Naganóban láthatatlan kutyát sétáltatott egy férfi – olvashatjuk a Globoport.hu-n. Mi elneveztük „légkutyának”, hiszen a kis kedvenc ruhája a levegőben cirkál, miközben liheg, ugat, sőt, minden bizonnyal a területét is megjelöli.

Láthattunk már néhány elképesztő dolgot Japán utcáin. Voltak már férfiak, akik babakocsiban sétáltattak macskákat, volt, aki saját óriásteknősével járt vásárolni stb. De a mi most Naganóban történt, attól a twitter felrobbant, számos videó mutatta be az igen szokatlan párost.

A kérdés az, vajon mi teszi a láthatatlan légkutyát olyan élethűvé, ami a mozgást és a lihegést illeti? Hasonlóan az igazi kutyákhoz, ez is meglódul, amint át lehet kelni a zebrán. Nagyon érdekes, az biztos.

A YouTube-felhasználók hamar hozzászóltak a dologhoz. A legtöbben egyébként nem értik, hogy működik.

„Ez az első alkalom, hogy légkutyát látok. Nem tudtam, hogy létezik ilyen.”

„Többször meg kellett néznem a videót, mert nem hittem el, amit látok.”

A jelenet annyi ember figyelmét felkeltette, hogy már számos televízió is beszámolt róla, még a működését is leleplezték. Hogy rájöjjünk, valójában mi is a légkutya, ahhoz jól kell figyelnünk a gazdi mozdulataira.

Amit látunk, az ugyanis egy trükk. A láthatatlan kutyának valójában a gazdája ad életet, a póráz ugyanis egy merev drót, az csatlakozik az állat kabátjához. A kutya léte tehát teljes egészében a gazditól függ, ami kiválóan működik, és teljesen hihető. A kutyasétáltató maszkja mögött pedig egy jól ismert japán bűvész, Akido-san rejlik.

Az, hogy a jelenség mögött csupán egy trükk van, még nem von le az értékéből, és abból, hogy valószínűleg sokan szeretnének e pillanatban is légkutyát maguknak. Szeretjük a fantáziaállatokat, még akkor is, ha a légkutya helyzetét csakis az ugatásából érzékeljük.

A légkutya-sétáltatás New Yorkban is hódított:

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...