Saját KB bal
Saját KB jobb

Összefogás a deteki mészáros ellen

„Összefogás a deteki mészáros ellen!” címmel hirdette meg három állatvédő szervezet febráur 20-ra tervezett tüntetését. A hazai kutyás – és nem csak kutyás – közvélemény óriási felháborodással fogadta a hírt, miszerint egy deteki fiú agyonvert egy tehetetlen kis kutyát, mindezt pedig valaki videóra is rögzítette.

Nem csoda az indulat. Minden emberben ilyenkor „elszakad a cérna” és a tettes legsúlyosabb büntetését követeli. Az ügyben egyébként Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője is feljelentést tett. Az ország így most a hazai igazságszolgáltatástól várja a lépést, hogy kellő szigorral sújtson le a bűncselekményt elkövetőre.

A közösségi médiában egyként fogtak össze szervezetek és magánszemélyek, hogy felhívják a figyelmet a szörnyű tettre. Petíció is született, meylet ITT lehet aláírni.

A Tetovált Állatmentők az egyik csoport, akik a február 20-i tüntetésen is részt vesznek, további állatvédő szervezetk jelentkezését is várják. Részletek: https://www.facebook.com/groups/763929043751121/

Facebook oldalukon az alábbi felhívást tették közzé:

„Kedves Állatbarátok!

Végre eljött az összefogás ideje…

Többen kérdeztétek mikorra tervezzük tüntetésünket a deteki mészáros ellen, így szeretnénk tudatni veletek, hogy Budapesten 2016. Február 20-ára kértünk hatósági engedélyt a lebonyolításra. Jelenleg a 3 szervezet összefogásban dolgozik azon, hogy ez a demonstráció létrejöhessen.
Várjuk további állatvédelmi szervezetek jelentkezését is akik csatlakozni szeretnének az összefogás jegyében!
Tegyük végre félre nézeteltéréseinket és küzdjünk együtt az állatkínzás ellen!

Együtt, egy közös ügyért!”

Az ügy még nem tudni milyen véget ér, de reméljük, hogy az igazságszolgáltatás precedens értékű ítéletet hoz és nem fajul el az amúgy is hatalmas indulatokat kiváltó ügy.

A videó az esetről ITT tekinthető meg. Figyelem! Megrázó felvétel, csak 18 éven felülieknek!

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...