Megtalálta családját végre a vak kutya és testvére

Egy hónapja járta be a spanyol, majd a világsajtót egy kidobott agártestvérpár története, akiket november végén találtak meg egy női menedékháznál, Navalcarnero városában. A kutyákat az ott lakó nők vették észre. Mint kiderült, egyikük vak volt, akit testvére soha nem hagyott egyedül, és folyamatosan óvta – olvasható a 24.hu-n.

„A hímkutya látszólag teljesen tisztában volt nővére vakságával, és egy pillanatra sem hagyta magára, védelmezte és vezette” – mondta el az El Refugio állatmenhely egyik munkatársa. A Blinder és Pisper névre keresztelt ebeket a menhely magához vette. Az állatorvosok megállapították, hogy a vak kutya egy fertőzés miatt vesztette el látást,és azóta már sikerült is meggyógyítani.

Közben a menhelyen elkezdtek nekik örökbefogadó gazdákat keresni, azzal a célkitűzéssel, hogy csakis együtt adják oda őket. Bár az egész világról érkeztek megkeresések, a két kutyát végül egy madridi család kapta meg – jelentette a The Local spanyol kiadása.

A háromgyerekes családnak már van egy kutyája, egy tízéves labrador, aki már elkezdte elveszíteni a látását. Az El Refugio vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: a két eb nem csak együtt került egy szerető családhoz, de társai és  védelmezői is lesznak a Puk nevű labradornak, aki „kezdi elveszíteni látását, miközben Blinder visszanyeri azt”.

„Ez az igazi happy end” – tette hozzá.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Forrás: 24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...