A karácsony nem csak az ajándékokról szól

Idén karácsonykor az AsiaCenter játékgyűjtési akciót szervezett látogatói és bérlői körében, amelyből több mint 800.000 Ft értékű ajándék gyűlt össze. A karácsonyi láz azonban nem csak a gyermekeknek szól. A kereskedelmi központ a Négylábú Szeretetfutár segítségével igyekszik azok karácsonyába is örömöt csempészni, akiknek a magány teszi üressé az ünnepét.

Az AsiaCenter gyűjtőpontként csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági cipősdoboz ajándékgyűjtő akciójához, hogy felhívja vásárlói figyelmét is azokra a gyermekekre, akiknek a felajánlások nélkül valószínűleg nem kerülne ajándék a karácsonyfa alá. Az adományokat két hétig gyűjtötték, a kijelölt gyűjtési pontra az AsiaCenter maga is közel kéttucat játékcsomagot helyezett el. Idén a Galaxy játékáruház nagylelkűségének köszönhetően a központ nem csak 20 cipősdobozt tudott játékokkal megtölteni, de mintegy 800.000 Ft értékű ajándékcsomagot juttathatott el az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa részére. Ez az adomány az alapítvány által olyan gyermekekhez kerül majd, akik elvesztették a családjukat.

Az AsiaCenter családbarát bevásárlóközpontként kiemelten fontosnak tartja, hogy minden gyermeknek kerüljön meglepetés a fa alá, ezért támogatta az Egrokorr által 220 érdi szegény sorsú gyermeknek és családjaiknak szervezett karácsonyi ünnepséget is, ahol ajándékokkal és kedves télapóval igyekezett vidámságot csempészni a programba.

Mivel a Karácsony nem csak az ajándékokról szól, a központ idén azokra a felnőttekre, idősekre is gondolt, akinek a szeretet ünnepét nincsen kivel megosztaniuk.

Az AsiaCenter munkatársai felvették a kapcsolatot a Rex Alapítvánnyal egy ideiglenes állat örökbefogadó pont létrehozása érdekében. A Négylábú Szeretetfutár egy kimondottan az ünnepek idejére meghirdetett kezdeményezés, amely segít azoknak, akik vágynak négylábú társra, de nem tudják, hogy képesek-e vállalni a házi kedvenc tartásával járó felelősséget. A programban főként idősebb, szobatiszta, sok szeretetet adó állatok vesznek részt, akiknek a menhelyről nagyon kevés esélyük van gazdit találni. A kezdeményezés a felelős állattartás jegyében működik, az ideiglenes gazdik megtapasztalhatják, hogy a házi kedvenccel járó kötelezettségeknek és feladatoknak felelősen tudnak–e eleget tenni mielőtt véglegesítik az örökbefogadást. Mindez megoldást jelenthet olyan idős emberek számára is, akik magányosan töltenék az ünnepeket, de örömmel megosztanák azt egy jól nevelt, ragaszkodó négylábúval.

z ideiglenes elhelyezés alatt a pótgazdiknak tényleg csak a szeretetről kell gondoskodniuk, az alapítvány ugyanis vállalja a kihelyezett állatok ellátását, sőt kérésre a szállítást is. A hat éve indított kezdeményezés tapasztalatai szerint az esetek túlnyomó részében az így elvitt állatok számára az ideiglenes elhelyezésből végleges, szerető otthon válik.

Az AsiaCenter Négylábú Szeretetfutár pontján legközelebb december 18-án és 19-én találkozhatnak az érdeklődők egy-egy barátságos menhelyi cicával és kutyussal, akikről részletes információk és képek az AsiaCenter facebook oldalán találhatók. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...