Kutyát raboltak, elfogták a tetteseket

Krimibe illő jelenetek zajlottak hétfő este Hódmezővásárhely utcáin, egy elrabolt kutya miatt avatkoztak be a helyi rendőrök. Az egyik tettes autóval menekült el a helyszínről – írja a Délmagyar.hu.

– Kezdetektől fogva a gyerekekkel nőtt fel, nagyon barátságos. Úgy tűnik, túlságosan is, ezért rabolhatták el Lolát – mondta lapunknak a hódmezővásárhelyi Rita. A kétgyermekes anyuka elmesélte, hogyan rabolták el másfél éves amerikai staffordshire terrierjüket, majd hogyan kapták vissza 30 ezer forint váltságdíjért. A fiatal nő és párja a folyamatban lévő nyomozás miatt azt kérte, ne írjuk le a teljes nevüket.

Rita és Miklós családjába 6 hetesen került a 60 ezer forintért vásárolt fajtatiszta „harci eb”. A mindenkivel barátságos kutya beszélgetésünk alatt a kanapén feküdt, az elmúlt napi sokkot próbálta kiheverni. – Az óvodába mentem múlt pénteken, amíg kihoztam a lányomat, addig Lolát a kerítéshez kötöttem. 10 perc sem kellett, már nyoma sem volt a kutyánknak – emlékezett vissza a múlt pénteken történtekre Miklós. Hozzátette, az eltűnés első napján este tízig kutatták az ebet, amit másnap a családtagok segítségével folytattak. – Két nap alatt 300 kilométert autóztunk Vásárhelyen, de nem akadtunk a nyomára. Rita a Facebookra is feltette a kutya képét, értesítette az állatvédőket, és még a taxisoktól is kért segítséget. Jutalmat is ajánlott, hátha hamarabb megkerül Lola – mesélte Miklós. A férfi elmondta, szombaton feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, miután úgy gondolták, a kutya nem elszökött, hanem ellopták.

A családtól megtudtuk, a tetthelynél több házra is szereltek kamerát. Rita és Miklós hétfőn mindenhová becsöngetett, elkérték a felvételt. – Azt láttuk, hogy három tizenéves elköti Lolát, majd elsétálnak. Annyira figyelmetlenek voltak, hogy pont az egyik kamera előtt kezdték az ebet vizsgálni, aki annyira jól nevelt, hogy farokcsóválva követte elrablóit – mondta Rita. Majd úgy folytatta, hogy amikor a felvételeket nézték, egy rejtett számról hívta egy férfi. – Azt mondta, 30 ezerért visszavásárolhatjuk a Lolát. Azt is állította, hogy orosházi, és egy barátjánál vagy az eb. Egyből szóltunk a rendőröknek – folytatta Rita. Elmesélte, az egyenruhások annyira segítőkészek voltak, mintha egy gyerek veszett volna el. Úgy fogalmazott, az átadás-átvétel úgy zajlott, mint a filmekben, a rendőrök megmondták, ki, mikor és hova álljon.

– A rendőrök három civil autóval jöttek. Az állítólagos megtalálók több mint másfél órát várattak, még a benzinjüket is kifizettették. Amikor megkaptam a csomagtartóból kivett kutyát, a rendőrök mindenkit kérdőre vontak. A sofőr ekkor gázt adott, a motorháztetőre lökte sógoromat, egy másik férfi szaladni próbált, őt elfogták. A harmadik segítő – aki a kutyáért a pénzt elvette – moccanni sem tudott – mondta el lapunknak Rita. A család úgy tudja, a környékükön több fajtatiszta kutyát is elloptak, nem mindegyik került vissza élve a családhoz. Miklós azt is mondta, soha többet nem hagyja egyedül Lolát.

A rendőrségtől megtudtuk, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az ügyben lopás vétségének gyanúja miatt indított nyomozást.

Délmagyar.hu

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: delmagyar.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...