Saját KB bal
Saját KB jobb

A kétlábú bulldog baba is boldogságra vágyik

Bonsai, a bulldogkölyök nem született szerencsés csillagzat alatt: két ép és két beteg manccsal, és több más rendellenességgel jött a világra. Nem könnyű számára az élet, de hála befogadó gazdáinak és az őket támogatóknak, a lehető legjobb körülmények között telnek a mindennapjai – olvasható a SzeretlekMagyarország.hu oldalán.

Két kis hátsó, elsorvadt lábát nemrég amputálták, emellett deformált a gerince és nem működik megfelelően a medencéje. Úgynevezett úszó kiskutya-szindrómában szenved, amelytől nem tud biztosan állni a mellső lábain és nyomás nehezedik a belső szerveire. Ez talán a testében elszórtan található, folyadékkal teli hólyagocskák miatt alakult ki. Bonsait az Emma Barátai nevű texasi szervezet támogatja, amely kifejezetten a születési rendellenességgel élő kutyusokon segít: hasznos tanácsokkal látja el gazdáit az ápolását illetően, emellett fizeti az orvosi kezelés költségeit és az olyan fogyóeszközöket, mint a pelenka és törlőkendő. 

A kis Bonsai két sérült lábbal és több más rendellenességgel született, Kemény küzdelmek állnak mögötte – és előtte. Két hátsó lábát amputálni kellett, további operációk várnak rá. A gerince rövid és ferde, a medencéje pedig nem úgy működik, ahogy kellene. A röntgenfelvétel kimutatta, hogy folyadékkal telt hólyagokkal a testében született. Úgynevezett úszó kutyakölyök-szindrómában (swimmer puppy syndrome) szenved: amikor mellső lábaira nehezedik, nagy nyomás nehezedik a belső szerveire.


Képek és forrás: SzeretlekMagyarország.hu / BoredPanda.com

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...