Saját KB bal
Saját KB jobb

Száz kutyát mentett meg egy kínai nő

Kínában most rendezték meg a kutyahús fesztivált – ami természetesen heves ellenkampányt váltott ki. A nyugati kultúrában elfogadhatatlan, évente több ezer eb életét követelő hagyomány alapja az a hiedelem, miszerint az állatok húsa távol tartja a betegségeket. Ezzel a babonával ment szembe most egy kínai nő – írja a marmalade.hu.

A hölgy az állatok megmentéséért harcoló ügyvéd, aki 1100 dollárból 100 kutyus életét mentette meg. A 65 éves Yang Xiaoyun közel 700 km-t tett meg azért, hogy megmentse az állatokat a biztos haláltól.

Yang már 1995 óta dolgozik azon, hogy minél több állat életkörülményeit javítsa. Az egész azzal kezdődött, amikor befogadta azt a hátrahagyott kiscicát, akit előzőleg egy folyóból húzott ki. Azóta a hölgy teljes erőbedobással az állatokért dolgozik, 1999-ben létrehozott egy menhelyet, amelynek a „Common Home for All”, azaz „Otthon mindenki számára” nevet adta.

Az elszánt hölgy több száz állatot fogadott be, és saját otthonát is eladta, hogy védenceinek tudjon még több helyet biztosítani. Mindezek mellett természetesen a táplálásukról is gondoskodik, és saját gyermekeiként kezeli őket. Az állatmenhelyen már közel 1500 kutya és 200 cica talált otthonra.

Több nemzetközi állatvédő szervezet és aktivista felfigyelt az önzetlen tettre, és kiállnak az állatok lemészárlása ellen. A kegyetlen tett a kínai hagyomány része, amit – akár hagyomány, akár nem – egyre több nemzetközi szervezet, híresség és politikus ítél el.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: huffingtonpost.com, marmalade.hu
Fotó: indiatimes.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...