Kutyát csomagtartóból?

Az állatmenhelyek tele vannak, a fajtamentők munkája egyre nehezebb, az állatvédők is kritikus helyzetekről számolnak be. Ezek ellenére vannak, akik a vásáron vesznek kutyát maguknak, rosszabb esetben autó csomagtartójából. Az árak 50 ezer és 100 ezer forint között mozognak, de vigyázat: lehet, hogy az állat beteg, származása bizonytalan és nem azt kapjuk a pénzünkért, amit szeretnénk. A pécsi vásárban, ahol csomagtartóból kínálják a fajtatiszta kutyákat, a Kossuth Rádió Hajnaltáj című műsora nézett körül.

Garami József állatorvos a Kossuth Rádió hajnali magazinműsorában arra figyelmeztet, kutyavásárlás előtt minden esetben érdemes leinformálni az állat hátterét, ellenőrizni a papírokat, a származási lapot és az oltásokat.

A sorszámozott oltási könyvet, a chippezést és a veszettség elleni oltást törvény írja elő, akkor is, ha a kutya ki sem teszi a lábát az udvarról, a kombinált oltásokat pedig nagyon ajánlják a szakemberek. Érdemes odafigyelni arra is, hogy az oltási könyvet, de már a kutyaútlevelet is hamisítják.

A rádióműsor ITT meghallgatható.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...