Íme, az ember

Az ember, aki életét a tudománynak, a szépirodalomnak és a kutyáknak szenteli. Csányi Vilmos 80. születésnapi rendezvényén jártunk.

Mit is lehetne mondani Csányi Vilmosról? A tudósról, az etológusról, az íróról? Mi röviden csak emberi mivoltát méltatnánk születésnapja alkalmából, azt az embert, aki bebizonyította, hogy a kutya több, mint állat, egy érzelmekkel teli, gondolkodásra képes individuum, aki a legszorosabb kötődéssel bír az emberek irányába. Több könyvében ír a kutya és ember kapcsolatáról, saját és kutyái tapasztalatait rögzítve. Sokak számára biztos ismerősek Bukfenc vagy Jeromos kutya történetei.

Május 18-án, tegnap este a New York Művész Páholyban került megrendezésre Csányi Vilmos születésnapi „partija”. Igen, partija, hiszen kevés 80. életévét betöltött tudós mondhatja el magáról, hogy kizárólag neki rappelt a Bëlga együttes, amely – mint kiderült – Csányi Vilmos kedvenc együttese. Juhász Anna, az est házigazdájának kérdésére, azt is elmondta, hogy miért: „dalszövegeik a legjobb társadalomkritika”. Ettől függetlenül természetesen az est megtartotta azt a komolyságát is, amit egy ilyen alkalomtól el lehet várni.

Olyan hírességek, művészek, szaktekintélyek köszöntötték személyesen a professzor urat, mint Udvaros Dorottya, Dolák-Saly Róbert, Lengyel László, Géczi János, Lovász László, Topál József, Alexander Brody, Márton László, Juhász Ferenc, Galkó Balázs, a Libri kiadó vezetői és a már említett Bëlga együttes. Üzenetében köszöntötte még Csányi Vilmost a pannonhalmi főapát és Vekerdy Tamás is.

Csányi Vilmos, Isten éltesse!

Az eseményen debütált Csányi Vilmos legújabb könyve is, az „Íme, az ember – A humánetológus szemével” című kötet, melyet mi is dedikáltattunk magunknak és Nektek!


Nektek, nekünk dedikálva: „A kutyabarát.hu közösségének baráti szeretettel, Csányi Vilmos”

 

Képek a rendezvényről, az ünnepeltről és az ünneplőkről. A képeket Mernyó Ferenc készítette. További képeket ITT találtok.


Udvaros Dorottya dallal köszöntette Csányi Vilmost


Dolák-Saly Róbert, aki hosszú verssel érkezett


Lovász László matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke


Lengyel László közgazdász, publicista


Géczi János író


Alexander Brody reklámszakember, író


Márton László író


A Libri Kiadó igazgatói: Halmos Ádám és Sárközy Bence


A Bëlga együttes


A Bëlga együttes – nagy a barátság


Dolák-Saly Róbert énekkel is kedveskedett


A dedikálás pillanatai

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Fotók: Mernyó Ferenc
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...