Éttermek segítenek az elveszett kutyákon

A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezésében indult el a kutyabarát éttermeket bevonó kampány, aminek célja az elveszett kutyák minél hamarabbi visszajuttatása a gazdájukhoz. Az alapítvány mikrochip-leolvasó hálózatot szeretne kiépíteni kutyabarát éttermek segítségével.

Tudjátok, hogy a Magyarországon élő kutyák száma meghaladja a kétmilliót, és közülük több mint százezer kóborol az utcákon? Az elveszett kedvencek megtalálásának esélye annál nagyobb, minél gyorsabban jön a segítség! Sokan segítenének közületek is, egy-egy gazdátlan kutya hazajuttatásában, de a kóbor állatok állatorvosi azonosítása eddig az állatbarátoknak olykor nehézséget jelentett. Az esti órákban pedig szinte megvalósíthatatlan volt.

„Megoldásként olyan kutyabarát éttermeket kerestünk meg Budapesten, akik most arra is vállalkoztak, hogy bárki számára ingyenesen elérhetővé teszik az alapítványunk által kihelyezett mikrochip leolvasókat. Az akcióban részt vevő éttermek bejáratánál egyedi matrica hívja fel a lehetőségre az állatbarátok figyelmét. A mikrochip leolvasása után az étterem kapcsolatba lép alapítványunk állatorvos önkénteseivel, akik az online adatbázisban ellenőrzik az állat gazdáinak adatait, majd felveszik vele a kapcsolatot, hogy az elkóborolt kedvenc hazajuthasson.

Az önkéntes állatorvosok folyamatos, internetes elérésében a Telenor nyújt segítséget, hipernet hálózatával, az LG Magyarország pedig táblagépekkel támogatott bennünket, hogy fiatal orvosaink bárhol hozzáférhessenek a PetVetData, internetes adatbázishoz.

Ha a megtalált kutyában nincsen mikrochip, vagy nem regisztrálták a Magyar Állatorvosi Kamara kisállat nyilvántartó rendszerében, az önkéntesek értesítik a FÖRI Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatát, akik intézkednek az állat biztonságba helyezéséről és az állat gazdához kerüléséről.

Szeretnénk lefedni Budapest egész területét, így május végéig 25 kutyabarát étterembe kerülhet chip-leolvasó.” – olvasható az alapítvány oldalán.

A kampányban eddig résztvevő kutyabarát kávézók: 

California Coffee Company – Liszt Ferenc tér

Farger Kávézó

Costa Coffee Hungary

Café Panini

A kampányban eddig résztvevő kutyabarát éttermek:

Szatyor Bár és Galéria

Larus Étterem

Manga Cowboy

Holdudvar

Náncsi néni vendéglője

Normakert Vendéglő

Vakvarjú Vendéglő Sörkert

Továbbá:

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmenti Polgármesteri Hivatal: 1173 Budapest, Pesti út 165 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás:  Vigyél Haza Alapítvány
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...