Saját KB bal
Saját KB jobb

7 dolog, amiben jobbak a kutyák, mint a gazdáik

Bár az embert tartják a legintelligensebb lénynek a földön, mégis megesik, hogy az állatvilágban “emberségesebb” vonásokkal találkozunk. Az olyan fontos dolgoknak a gyakorlása, mint a bizalom, elfogadás, feltételnélküliség olykor jobban megy a négy lábú barátainknak, mint nekünk – olvasható a hir.ma oldalán

Következzen 7 olyan dolog, amiket érdemes eltanulni házi kedvenceinktől, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy boldogabb, kiegyensúlyozottabb emberekké tegyenek minket. A Huffingtonpost gyűjtése.

1. Oldják a stresszt és csökkentik a szorongást

A kutyusoknak csupán a megjelenésük képes arra, hogy egy teljesen más érzelmi állapotba vezessenek el minket. Bundáiknak tapintása, különleges textúrája pedig egyetlen érintés során stimulálja az idegrendszerünket, így oldva a stresszt és csökkentve a szorongást. Együtt érző, szeretetteljes hozzáállásuk már számtalan testi-, vagy mentális betegséggel küzdő embernek hozták el a gyógyulást. Játékos viselkedésükkel pedig rövid idő alatt jó kedvre derítenek minket.

2. Nem rejtik el az érzelmeiket

Egy kutyus sosem játssza meg magát. Ha tetszik neki valami, ha nem, azt abban a pillanatban tudatja velünk. Akár roppantul örül valaminek, vagy esetleg fél, szavak nélkül is észrevehetjük rajta. Mivel nem nyomja el az érzéseit, így viszonylag gyorsan túl is lép rajtuk, aminek köszönhetően 5 perc múlva már esze ágába sincsen egy sarokban gubbasztani és depizni, inkább tovább áll mókázni.

3. Mindig a jelenben élnek

A kutyáknak kizárólag a jelen létezik. Noha lehetnek berögzött szokásaik, viselkedési mintáik, azt nem eseményekhez kötik. Egy kutya nem rágódik egész álló nap a múlton, még az sem érdekli mi történt 2 nappal ezelőtt és a jövőn sem aggodalmaskodik. Egyszerűen a jelenben élnek, így élvezik ki az élet minden egyes pillanatát.

4. Nem ítélkeznek

A kutyusokat egyáltalán nem érdekli, hogy a világ legjobb embere vagy-e, vagy egy körözött bűnöző, ugyanis nem ítélkeznek. A kutyának csak az számít, hogy boldoggá tehessen és ezért elkövet bármit, amit ő jónak lát. Ha szomorú vagy, együtt érzően vigasztal. Ha boldog vagy, akkor osztozik az örömödben és veled örül. Nem leszel kevesebb a szemében, ha hibáztál, mert feltételek nélkül szeret és elfogad.

5. Hálásak

Talán ők a leghálásabb és önzetlenebb lények a földön. Egy bundás kis pajtásnak nem számít, hogy több ezer forintos játékokkal kényezteted, vagy csak egy keksz darabkát dobsz oda neki, mert bármelyikért roppant hálás tud lenni. A kutyus nem azt nézi, hogy mit kap, hanem, hogy kitől. Neki bármennyi pillanat öröm, amit vele töltesz el.

6. Megérzik, mikor van szükség rájuk

Mivel az ebek nem a rólunk alkotott gondolataikkal foglalkoznak, így rendkívül ki van éleződve az intuícióuk. Ösztönösen megérzik, hogy mikor van rájuk szükségünk. Akár lehangoltak vagyunk, vagy betegek, a kutyus talán hamarabb tudja, hogy mikor érkezett el az ideje annak, hogy kezelésbe vegyenek minket, mint mi magunk, hiszen mindig figyelnek ránk.

7. Képesek újrakezdeni

Vannak olyan kutyusok, akik egész életüket úgy élik le, hogy gazdiról gazdira vándorolnak. Kevés stabilitás van az életükben, mégis képesek újra és újra megbízni. Ha valaki szeretettel, elfogadással közelít feléjük, akkor rövid időn belül kialakul egy olyan bizalom, amit embertársainkkal csak ritka esetekben tapasztalhatnánk meg.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir.ma, Huffingtonpost
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...