Saját KB bal
Saját KB jobb

Nem a világ legrangosabb kutyakiállításán mérgezték meg a díjazott ír szettert

Nem történt „gyilkosság” a világ legnagyobb kutyakiállításán, Jaggert, a hároméves ír szettert legnagyobb valószínűség szerint belgiumi hazaérkezése után mérgezték meg – közölték hétfőn a birminghami Crufts szervezői – tájékoztatott az MTI.

Jagger több mint egy hete múlt ki, miután gazdájával hazatért Belgiumba a világ legrangosabb kutyakiállításáról Nagy-Britanniából. Tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal.

A Crufts hétfői közleményében közölte, a mérgek vizsgálata kimutatta, hogy a méreganyag felszívódásának gyorsasága alapján nagyon valószínű, hogy az ír szetter Belgiumba való hazatérésekor fogyasztotta el a mérgezett húsdarabokat.

Idéztek egy toxikológust, aki kijelentette, hogy a toxikológiai jelentésben megnevezett mérgek elfogyasztásuk után fél-három órán belül kezdenek súlyos klinikai tüneteket okozni. Jagger viszont 28-36 órával az után lett beteg, hogy elhagyta a kutyashowt.

„Ebből az következik, hogy elképzelhetetlen az, hogy a kutyát a Crufts-on mérgezték meg… Egyetlen egy kutya sem mutatta a betegség jeleit a Crufts-on vagy utána a kiállításon elfogyasztott méreg következtében. Nincs olyan állatorvosi jelentés vagy bizonyíték, amely alátámasztaná ezt a feltételezést, és a rendőrség sem kapott hivatalos jelentést mérgezésről” – olvasható a show szervezője, a brit kennel klub által kiadott közleményben.

Jagger egyik tulajdonosa a brit közszolgálati médiának a múlt héten azt mondta, nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg „a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor”. Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett a versenyen.

Jagger megmérgezésének hírére más kutyatulajdonosok is előálltak azzal, hogy kutyájukat megbetegedett, mert valaki mérgezett hússal etette őket a versenyen.

Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz azonban később kölykeik ázsiója.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...