Saját KB bal
Saját KB jobb

Elhunyt Rumi, a csodakutya

Szomorú szívvel adjuk hírül, hogy az esti órákban tragikus hirtelenséggel elhunyt Rumi, a világ – ismereteink szerint – első kettős szerepű habilitációs kutyája – közölte tegnap oldalán a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Gazdája, Zsuzsa vakvezetőként és rohamjelzőként is biztonsággal számíthatott rá hosszú éveken keresztül. Kivételes társként előre jelezte az epilepsziás rohamok közeledtét, s ezzel az addig ismeretlen szabadságot adta meg gazdájának. Ráadásként Zsuzsa betegségének tüneteit, rohamai súlyosságát is egyértelműen enyhítette.

Történelmet írt így minden szereplő: Rumi mellett a gazdája és a kiképzők is. Hiszen epilepsziás beteg nem kaphatott korábban vakvezető kutyát.

A kilenc éves Rumi életéért hosszasan küzdöttek a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán, a Belgyógyászati Klinika szakemberei. Minden erőfeszítésük ellenére a kutya veseműködése végleg leállt.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szomorú szívvel búcsúzik egykori, világhírűvé vált növendékétől, a kivételes tehetséggel megáldott vakvezetőtől.

Búcsúzzunk együtt ezzel a riporttal:


Forrás: RTL Klub

 


Nyugodj békében, Rumi. (Fotó: Baráthegyi Segítő Kutya Iskola)

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...