Bíróság tiltotta meg az éjjeli ugatást egy kutyának

Az Isztriai-félszigeten fekvő Peroj faluban vannak szabályok, amiket be kell tartani. A „bűnös” ebet, Medót az egyik szomszéd jelentette fel, miután megelégelte az ugatását. Az ideiglenes bírói döntés kedvezett a keresetnek, így a kutyának most nem szabad éjszakánként ugatnia – írja a vs.hu. 

Ha mégis hangoskodik, gazdája, Anton Simunovic 2800 eurót, mintegy 862 ezer forintot fizethet. A hároméves keveréket jelenleg este 8 órától reggel 8 óráig egy pajtában tartják bezárva. Medo az egyetlen kutya Horvátországban, amely ellen ugatást tiltó végzést hoztak. 

A jogi elégtételt kereső szomszéd azt állítja, Medo állandó ugatása rossz hatással volt az egészségére. Azonban Simunovic szerint ez nem igaz. „Normálisan ugat, ugyanúgy, mint akármelyik másik kutya: ha macskát lát vagy ha valaki ismeretlen jön a területére” – mondta.

A pulai bíróság még nem hozta meg a végső ítéletét az ügyben, a sértett szomszéd 1400 eurót (431 ezer forint) követel kártérítésként.

Miután a hír bejárta a sajtót, több mint 40 ezren csatlakoztak a kutyát támogató Facebook-csoporthoz. Hogy szolidaritásukat kifejezzék, kedvenceikről készült képek százait küldték el kutyatartók, egyesek macskákkal csatlakoztak a kampányhoz.

Íme pár barát, aki kiállt Medo mellett:


„Engedjétek, hogy ugassak” 


„Én is Medoért ugatok!”


 


„Én is Medoért ugatok!”


„Medo, maradj igazi kutya és ugass”


„Medo csak ugasson szabadon!!! Támogató mancs Bonitól”


„Mi is Medoért ugatunk”


Fotók forrása: croatiapepita.blog.hu/

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: vs.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...