Casting a kutyamenhelyen

Az Egerek és emberek című Steinbeck-darab békéscsabai előadására a városi állatmenhelyen keres kutyát Pataki András rendező. November 28-án mutatják be a békéscsabai Jókai Színházban John Steinbeck Egerek és emberek című kisregényének drámaváltozatát. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója már harmadízben rendezi meg a darabot, de mindegyik társulattal különböző, a közös alkotást lehetővé tevő változatot hívtak életre.

Az 1937-ben született Steinbeck-művet különösen aktuálissá teszi, hogy ma is egy gazdasági világválság társadalmi következményei érvényesülnek, amelyek az emberi kapcsolatokra is erős hatást gyakorolnak. Az idénymunkások durva világáról szóló darabnak van egy fontos szereplője, aki nem ember, hanem kutya – ám az előadás sikere jelentős mértékben rajta is múlik.

Candy (Kovács Frigyes Jászai-díjas színművész játssza) kutyájának szerepére a Csabai Állatvédők Gyepmesteri Telep és Kutyamenhely lakói között keresi a megfelelő szereplőt Pataki András. A rendező a menhelyen tartott válogatást – írja a beol-hu. Bár választhatott volna betanított, könnyen kezelhető ebet, Pataki úgy érezte, a menhelyre szorult kutyák között jobb alanyt találhat.

A péntek délutáni kutyacasting még nem hozott végleges eredményt. Több menhelyi kutyának is van esélye, hogy megkapja a szerepet, a végleges kiválasztásban a darabbeli eb gazdáját játszó Kovács Frigyesnek is szava lesz. A művészek azt szeretnék, hogy a szerepre kiválasztott kutya, esetleg menhelyi társai is gazdára találjanak.

 

Csabai Állatvédők Gyepmesteri Telep és Kutyamenhely

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: nol.hu, beol.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...