Mit vigyünk magunkkal a kutyás strandra?

Teljes és mindenre kiterjedő lista, hogy semmi ne árnyékolja be a strandélményt

Szerencsére itthon és külföldön is van már lehetőségünk kutyás strandra menni, hogy együtt élvezhessük a habokat kis sellőinkkel (vagy rozmárjainkkal, adottságoktól függően).

Nem véletlenül akkorák a strandtáskák amekkorák. Már egymagunknak is rengeteg cuccot kell magunkkal vinni, nem is beszélve arról, ha családi programot tervezünk. Nem árt tehát egy lista, hogy az eb dolgain már ne kelljen gondolkoznunk.

  1. Napernyő vagy más árnyékolási megoldás

A strandon is fontos, ha nem ott a legfontosabb, hogy biztosítsunk a kutyánknak árnyékos helyet. Ha természetes árnyékba, egy fa vagy bokor tövébe nem tudunk húzódni, akkor egy kisebb napernyővel is már segítünk a helyzeten.

2. Törölköző és/vagy pokróc

Különösen akkor fontos ez, ha tengerpartra megyünk, mivel a homok nagyon fel tud forrósodni, ezért kellemetlen lenne a kutyánknak, ha azon kellene feküdnie. Egyébként is érdemes vinni inkább külön törölközőt, hogy ne a sajátunkat kelljen használni, ha szükséges.

3. Naptej, napszemüveg

Kerüljük a tűző napot és az erős UV-sugárzást, a déli órákban tartózkodjunk árnyékban. Ha érzékenyebb, világosabb bőrű a kutyánk, ritkább a szőrzete vagy nagyon rövidre van nyírva, akkor védeni kell a bőrét a tűző naptól. Csak kutyáknak kifejlesztett fényvédő terméket használjunk, az emberi naptejek mérgezőek lehetnek. Ha a déli országokban élvezzük a tengerpartot, vegyük figyelembe, hogy a kutyánk szeme (ahogy a miénk sem) nincs hozzászokva az ottani erősebb napfényhez, ezért szükségünk lehet napszemüvegre. Ausztráliában, Floridában és más, komoly kutyás „beach kultúrával” és erős UV sugárzással rendelkező strandokon nem véletlenül adnak a kutyákra is UV ruhát és napszemüveget.

4. Mentőmellény

A kutyák többsége könnyen megtanul úszni és magabiztosan boldogul a habokban, de kezdőknek, kistestű kutyusoknak és kölyköknek jól jöhet a mellény, főleg, ha erősek a hullámok. Ha a partról beeveztek vagy hajóval kimentek a nyílt vízre, a mellény ugyanúgy alap, mint az embereknek.

5. Elsősegély felszerelés

Apróbb balesetek a parton is előfordulhatnak, legyen nálunk kötszer, fertőtlenítő, csipesz, hűsítő spray és jégakku vagy hűtőmellény.

6. Ivóvíz és tálka

Meleg van és kint vagyunk a szabadban, tehát fontos, hogy a kutyánk is olthassa a szomját tiszta és higiénikus ivóvízzel. Ha tengerpartra megyünk, de nincs a strandon zuhany, a pancsolás után mossuk le a kutya szőrét tiszta vízzel.

7. Higiéniai zacsi

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy a kakitündér a strandon sem létezik!

8. Vízben is használható, lebegő játékok

Segíthetnek a vízhez szoktatásban, vagy csak hatalmas élménnyé változtathatják a strandolást: úszó labdák, lebegő frizbik, habszivacs karikák és sok-sok jópofa játék közül válogathatsz már.

9. Hawaii mintás kutyaing mini szörfdeszkával

Csak vicc volt. Erre egyáltalán nem lesz szükségetek.

 

Bujdosó-Szalay Adél / kutyabarát.hu
Forrás: galsbestfriend.com
Képek: @flickr, Juhász Zoli
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...