Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – A legegyszerűbb kutyakeksz recept a világon!

A mai “Csináld magad!” rovat azoknak is szól, akik eddig nem szereztek tapasztalatot az otthoni sütésben, és szinte még arra sincs idejük, hogy elolvassák ezt a receptet! :)

Ha szeretnéd finom kutyakekszekkel kényeztetni kedvencedet, de a boltban kaphatóakat egészségtelennek találod, az otthoni sütésre pedig nincs időd, a Do(g) it! kutyakeksz keveréket pont Neked találták ki. A négylábúak számára készülő finomságairól ismert Flash Kutyapékség receptúrája alapján kifejlesztett Do(g) it! kekszkeverék ellenőrzött, minőségi összetevőkből készül és háromféle ízben kapható: almás-fahéjas, baconös és marhamájas változatok elérhetők.

Az alábbiakban Jókai Timi, a Flash kutyapékség alapítója osztja meg velünk, hogyan készíthetünk pillanatok alatt egészséges jutalomfalatokat kutyáinknak.

Almás-fahéjas kutyakekszek

Hozzávalók:

1 csomag (200 gr) Do(g) it! almás-fahéjas kekszkeverék

130 ml víz

30 ml növényi olaj (lehet napraforgó, kókusz vagy repce)

Szükséged lesz még egy csont alakú kekszformára is, amit a Do(g) it! kekszekhez ajándékba kapsz!

Elkészítés:

Melegítsd elő a légkeveréses sütőt 150°C-ra, a simát 170°C-ra.

A tasakban található keverékhez apránként adj 130 ml vizet és 30 ml növényi olajat úgy, hogy közben kezdd tésztává összegyúrni addig, amíg nem válik nyújthatóvá. Nem kell túldagasztani, elég, ha már kellően összeállt.

Nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra, majd az ajándék csont formájú kiszúróval szaggasd ki a kekszeket. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, majd szúrd meg őket középen egy villával és süsd készre 30-35 perc alatt.

A kekszek kihűlés után azonnal fogyaszthatók. Egy zacskó Do(g) it! kekszkeverék körülbelül 30 kutyakekszet ad ki, így a pár perces munkával egy egész hónapra elegendő jutalomfalatot készíthetsz a kutyusodnak.

Kattints a Flash Kutyapékség oldalára és szerezd be Te is a Do(g) it! kutyakekszkeveréket!

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...