10 ok, hogy miért randizz kutyás lánnyal

Kedves teremtés koronái, akik kutya nélkül élitek az életet. Ez a cikk most nektek szól, pontosabban arról, hogy miért lesz nagyon jó neked, ha sikerül elrabolnod egy kutyás lány szívét. Elsőre azt gondolhatnád, hogy sok a macera, a kötöttség és te egyébként sem szerettél volna kutyát, DE! Nézz egy kicsit a tények mögé, avagy lásd meg a fától az erdőt! Segítünk is neked, 10 pontban összeszedtük a lényeget.

1. Szabad és független

Nem fogja elrabolni a szabadidődet, nem fog rád telepedni és minden percét sem veled szeretné majd tölteni. A kutyájáról való gondoskodás fontosabb lesz mindig, és egy igazi gazdi soha nem adja fel a kutyájával töltött időt. Jó eséllyel van is valamilyen kutyás hobbija.

2. Barátságos

Számára természetes, hogy ismeretlen emberekkel is azonnal szóba elegyedik, például a futin, és a közös téma megtalálása sem okoz gondot. Sok barátja van (kutyás) és egy új társaságban is könnyen megtalálja bárkivel a hangot, a barátaid és a családod is imádni fogják. Tehát szociális, nyitott és befogadó.

3. Nem fél felelősséget vállalni

Egy kutya tartása rengeteg felelősséggel jár. Nemcsak a mindennapi szükségleteket – etetés, séta, játék – kell kielégíteni, de gondoskodni kell orvosi ellátásról, állandó ellenőrzésről és biztosítani kell a kiadások forrását, tehát felelősen kell beosztani a pénzt is.

kutyabarat kutyabarát

4. Hisz a pozitív megerősítésben

Mivel hamar megtanulta, hogy egy kutyánál a pozitív megerősítéssel előrébb jut, mint a szidással vagy büntetéssel, így azt is tudja, hogy egy kapcsolatban nem visz előre a veszekedés, kritizálás és szemrehányás. A megoldásra és a pozitív dolgok megerősítésére fog törekedni.

5. Aktív

Minden nap mozog a kutyájával, reggeli séta, hétvégi túra neki meg sem kottyan. Nagy eséllyel inkább választ egy sétálós programot, mint egy punnyadósat, de nyilván az összebújós sorozatnézés is jöhet azután, hogy a kutya eleget sétált.

6. Nem egy finnyás típus

Aki felszedi a kutyakakit, nem rémül meg egy kis gyomorrontás vagy hasmenés utáni takarítástól és a „kitudjaminben” fetrengett kutya hazaszállításától, az nem fog kiakadni egy kis emberszagtól, ha esetleg úgy alakul.  (Ez nem azt jelenti, hogy az ápolatlanság tetszik neki!)

7. Hogy is mondjuk, szereti – de legalábbis hozzászokott – a szőrös dolgokhoz.

Jó, rendben a kutyaszőr nem ugyanaz, mint az emberszőr, de az tény: egy kutyás lányt boldoggá tesz egy hozzá bújó szőrkupac.

kutyabarat kutyabarát

8. Tisztaság és rendmánia-mentes

Ez nem azt jelenti, hogy szereti a kuplerájt és a koszt, de az biztos, hogy nem borul ki egy kis rendetlenség vagy piszok láttán, hiszen a kutyája már tuti felborogatott néhány dolgot a lakásban és sáros lábbal is végigment a szőnyegen, mégis ő maradt a kiscuki.

9. Gondoskodó

 Ha esetleg hosszú távon tervezel vele, biztos lehetsz benne, hogy gondoskodó anya és feleség lesz. Nem azért, mert a kutyát gyerekként kezeli – egy okos gazdi tudja, mi a különbség egy kutya és egy gyerek között – hanem azért, mert a kutya igényei szerint gondoskodik róla.

10. Hallgat, ha kell

Hiszen a kutyájával is simán üldögél csak úgy összebújva, szavak nélkül a csendben. Néha jó csak úgy lenni egymás mellett és ezt ő pontosan tudja.

A bónuszpont pedig az, hogy helyet kapsz az életükben és részed lesz abban a feltétel nélküli ragaszkodásban, szeretetben és barátságban, amit azelőtt még nem tapasztaltál, hiszen kutya (és kutyás lány) nélkül élted az életed. És rájössz, mekkora hiba volt ez!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotók: pexels.com, pinterest

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...