Fotósorozat a spanyol galgo-król, akik már nem kellenek vadászat után

A spanyol vadászatok állandó résztvevői a „Galgo Español”-ok, a gyönyörű agarak, akik kitűnő munkájukkal hűségesen szolgálják az embert. Ám amikor elérkezik a vadászidény vége, szomorú sors vár rájuk: a kiöregedett vagy egyszerűen már nem kellő spanyol agarakat válogatott módon mészárolják le, legalább 50,000-et évente, mivel felesleges pénzkidobást jelentenek tulajdonosaiknak. A fotóművész rájuk szeretné felhívni a figyelmet fotósorozatával.

 

A fényképészeknek természetesen gyakran célja a szórakoztatás, de nagyon fontos, hogy olykor valaki közülük felvállalja az érzékenyítés feladatát is. Travis Patenaude azért tartja fontosnak, hogy felhívja a figyelmet a galgo-k tragikus sorsára, mivel maga is egy ilyen eb gazdája.

Kutyája, Leena már egy fára lógatva küzdött életéért, de abban szerencsére a pillanatban mégsem győzedelmeskedett a halál: egy spanyol hölgy levágta onnan. Később egy mentőcsapathoz került, és végül a fényképész otthonában kötött ki az Egyesült Államokban.

Rengetegen nem ismerik az „agár-holokauszt” kifejezést a világon, így a fotós küldetésként fogja fel, hogy minél több szemet felnyisson.  

Ha szeretnél többet tudni a galgo-k nyomorúságos életéről, ide kattintva megtalálod korábbi cikkünket.

#1

 

#2

 

#3

 

#4

 

#5

 

#6

 

#7

 

#8

 

#9

 

#10

 

#11

 

#12

 

#13

 

#14

 

#15

 

#16

 

#17

 

#18

 

#19

 

#20

 

#21

 

#22

 

#23

 

#24

 

Ezeket is ajánljuk:

A kegyetlenség nem lehet tradíció

Indonéz hagyomány ellen küzdenek: kutyaviadal vaddisznóval

Egy letűnt fajta tragikus élete – a nyársforgató kutyák

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...