Egy kis ünnepi maradék? Avagy a veszélyzóna hármas listája!

Ilyenkor egy kis bűnözés mindenkinek szabad. Ugye sokan kimenőt adunk ilyenkor a szabályainknak, hiszen csak egyszer van egy évben karácsony. Ha nekünk szabad, akkor a kutyánknak is. Vagy mégsem?

 

Inkább mégse legyünk ilyenkor könnyelműek, mert kutyánk nem tudja megemészteni azokat a cukrozott, sózott, számunkra oly csábító kis falatokat, amelyek ebben az időben szeretettel fogyasztunk. Elmondható, hogy általában a bűzös lehelet, a kellemetlen puffadások, szelek, viszkető bőr, és a vakarózás valamilyen étrendi problémára vezethető vissza. Miért is kerüljük az ünnepi falatokat kutyánk táljából?


Fotó: GranataPet / Pixabay

1. Édességek, csokik, cukrok és a Xilit

Csokit sose adjunk Kedvencünknek, mert a benne található teobromin és koffein mérgezést okozhat akár néhány óra alatt is. Leggyakoribb tünetei többek között a hányás, hasmenés, szomjúság, izgatottság, a has nyomásérzékenysége.  Akár már egy falat magas cukor- és zsírtartalmú édesség pedig olyan hatással lehet rá, mint ránk egy zsíros hamburger.

Sokan vagyunk, akik alternatív cukrokat használunk, és annyira belenőtt már a mindennapjainkba, hogy nem is feltételezzük, hogy valaki akár érzékeny lehet rá. Azonban a kutyánknak  hányást, levertséget, kábultságot, görcsöket és akár májkárosodást is okozhat.

2. Pulyka, malac és hal

A karácsonyi menü húsait is szeretettel ropogtatnák Kedvenceink, azonban vigyázzunk, mert az ízesítésül használt fűszerek és sók megterhelik az emésztésüket, amelyek  hasfájást és akár hasnyálmirigy gyulladást is okozhatnak. Valamint a halban lévő szálka, vagy a szárnyasok csontjai, amelyek szilánkosra törhetnek Kutyánk álkapcsa alatt fulladást, bélelzáródást is okozhatnak.

3. Mazsola és mák

Egy jó falat mákos bejgli mindenki fantáziáját megmozgatja, azonban a kutyánként inkább ne tegye.

A mazsola emészthetetlen a számára, amely többek között levertséget, hányást, hasmenést, étvágytalanságot és kiszáradást okozhat.

A mák kis mennyiségben bélsárrekedést, nagy mennyiségben akár kómát is okozhat.


Fotó: GranataPet / Pixabay

Természetesen nem lehet azt mondani, hogy minden kutyára azonos hatással lesznek az ételek, azonban jobb tisztában lenni a veszélyzóna ételeivel és azok tüneteivel, mert ha megváltozik a Kutyád viselkedése azonnal fordulj állatorvoshoz.

Ha pedig valami igazán kényeztető, tápláló és finom, valamint még az ünnepek alatt is egészséges, különleges falatokat szeretnél Kutyádnak, akkor látogass el a www. GranataPetShop.hu oldalra, ahol

– minden falat gabona, szója, tartósítószer, mesterséges adalékoktól, színezéktől, cukortól mentes.

12 féle száraz eledelből válogathatsz a kacsától, a bárányig, a halon és a pulykán keresztül a marha és garnéla egzotikus világáig.

– 18 féle konzerv, pástétom között is válogathatsz, olyan finom húsok közül, mint a marha, a szarvas, a bivaly, a nyúl vagy a fácán. Valamint ezek és még több finomabbnál finomabb hús kombinációja közül is.

– széles választékot találsz csirkehús mentes száraz, nedves és jutalomfalatok között is.

– speciálisan Mini (1-10 kg közötti) kutyáknak kifejlesztett mini szemnagyságú  száraz eledeleket is megtalálsz.

– külön találsz nedves eledelt kis és nagy testű, kölyök és felnőtt kutyádnak.

– csak természetes és friss alapanyagokat használunk, amelyeket különlegesen készítünk el, hiszen csak egyszer forraljuk és gőzöljük. Így nagymértékben megőrizzük az ásványi anyag és vitamin tartalmukat.

– GMO mentes eledelek.

– első kézből a magyarországi importőrtől rendelhetsz. Valamint ha feliratkozol hírlevelünkre, akkor egyedi importőri kedvezményekben is részesülhetsz.

Még nincs késő leadnod karácsonyi ajándék menüdet Kutyádnak, sőt most megajándékozzuk egy GranataPet Mini Royal Vad és Bivaly pástétommal is. Így tesszük számotokra teljessé a karácsonyt.

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...