Saját KB bal
Saját KB jobb

A fél világ a kutyán nevet, aki nem akar a hörcsöggel barátkozni – a másik fele pedig nem érti, miért vicces, ha egy kutyát stresszelünk

Az alábbi videóról ezt olvastuk mindenhol: egy hörcsögfóbiás kutyán röhög az internet. De miért? Csupán, mert a gazdáik viccesnek találják, ahogy egy számára kellemetlen helyzetbe kényszerítik kutyájukat, és percekig röhögnek azon, hogy stresszelik az ebet? Szerintünk ez nem vicces, sőt.

Cukiságfaktor – édességbomba – ezen nevet a világ – ilyen és ehhez hasonló címkéket szoktunk olvasni egy-egy humorosnak szánt videó előtt. A hörcsögtől rettegő kutyával önmagában nem lenne semmi baj, hiszen mi is bemutattunk pár kutyát, akik furcsa fóbiákkal élik az életüket.

A baj ott kezdődik, mikor egy felvétel kedvéért megrendezzük, hogy kedvencünk rosszul érezze magát, amit majd feltehetünk a netre, és mindenkinek derűs perceket szerzünk vele. 

De az alábbi videón itt sincs megállás: percekig láthatjuk, ahogy a kutya sarokba szorítva próbál kifarolni a számára kellemetlen élményből –  és ezt nem felejteti velünk az sem, hogy önmagában vicces is lehetne a szituáció, hogy egy közel 50 kilós kutya egy hörcsögtől retteg. Sajnos itt egyetlen szó a lényeg: a kutya fél, a gazdái pedig fenntartják neki ezt az állapotot.

A kutyák viselkedését szívesen értelmezzük félre kényünk-kedvünk szerint. Az internet egyik elhíresült videója hasonló problémát mutat be, bár a minifilm évekkel ezelőtt bekerült az Amerika legviccesebb házi videói c. műsorba is. A kutyát, aki saját „önálló életre kelt” lábától tart támadástól, ezért ő maga támadja meg azt, több mint két és fél millióan nézték meg. Mielőtt viccesnek találunk egy ilyen viselkedést, először gondoljuk végig, hogy egy állat betegségén nevetünk, ami fizikai és mentális gondokat is okozhat a kutyának, de legközelebb akár gyermekünk lábát is érezheti fenyegetőnek a gondokkal küzdő eb.

A másik, rendszeresen felvetődő humoros tartalom a terhes anyuka pocakját védelmező kutya, aki megharapja az apukát, ha közel megy feleségéhez. Sokan szentül hiszik, hogy mindenkinek ilyen védelmező, cuki házikedvencre lenne szüksége, de addig már nem terjed a gondolat, hogy vajon a kisbabát ki fogja ellátni, ha a kutya dönti el: ki érhet hozzá.

Jó, hogy nem rendezünk mű – vihart félős kutyánknak, mert robban a cukiság bomba, mikor rettegve a kádban keres menedéket.

Korábban már foglalkoztunk a témával, hogy vajon hol kezdődik az állat jóllétének korlátozása: a „kínzás”, csak hogy mi, emberek jól szórakozzunk? A cikket ide kattintva megtalálod.

A teáscsésze-kölykök is állítólag cukik, valójában végig haldokolják életüket a cukiság oltárán.

Furcsa, hogy a stresszes, magát rosszul érző kutya vicces, de sok állat, aki valójában nem szorul sajnálatra vagy mentésre, mindenkit mérhetetlenül elszomorít, és azonnal segíteni akar rajta. mint a kertben látott mentett kutya vagy a tetőn élő boldog eb.

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...