Saját KB bal
Saját KB jobb

5 koktél, amit kutyákról neveztek el

A kutyákat sehol nem lehet mellőzni, még a bárokban sem, akár kutyabarát a hely, akár nem. Letették névjegyüket, amikor egyszerű, de nagyszerű, gyümölcsös koktél-csodákat ihlettek. Ugyan számunkra nem egyértelmű, miért négylábúakról nevezték el ezeket az italokat, de érdekességként alább megosztunk veletek 5 kutya ihlette koktél receptet.    

1. The Greyhound

1,5 uncia vodka és 3 uncia grapefruit juice alkotja az angol agárról elnevezett koktélt, amit jégre öntve, citrommal, vagy lime héjjal díszítve szervíroznak.

2. The Salty Dog

Ha van otthon 1,5 uncia gin (vagy vodka, preferencia szerint), 3 uncia grapefruit, valamint némi só a pohár szájára, gyorsan össze lehet dobni a „sós kutya” koktélt.

kutyabaraát

3. The Salty Chihuahua

Ugyanúgy készül, mint a fenti „sós kutya”, egy kivétellel: gin és vodka helyett tequila kerül bele.

4. The Pomeranian

A pomeráciai törpespicc ihlette italt 1,5 uncia gránátalma vodka, 2 uncia grapefruit juice, és egy evőkanál méz alkotja, amelyeket koktél shakerben kell összerázni. Mentával díszítve szervírozzák.

kutyabarat kutyabarát

5. The Bloodhound Martini

Az elkészítéshez keverd össze a következőket: 1/3 uncia gin, 1/3 francia vermouth, és ugyanennyi olasz vermouth, majd helyezz néhány eperszeletet a pohár szélére. Voilá!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.sidewalkdog.com
Képek: Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...